Édes, mustáros, fokhagymás és borsos. Nagyon intenzív ízű hús, de nem tolakodóan az. Nekem nagyon ízlett. A pácot ízlés szerint variálhatjuk: lehet mustárosabb, vagy édesebb, de mustár helyett használhatunk ketchupot is, úgy még ragacsosabb lesz. Pikánsabbá tehetjük csilivel vagy kezeletlen narancshéjjal. Jó étvágyat hozzá.
Hozzávalók
- 3 db pulykaszárny (nekem 1,3 kg)
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek mustár
- 2 ek méz
- fűszersó, bors,
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A húst mossuk meg és a csontok találkozásánál vágjuk ketté egy nagyon éles késsel.
- A sütőt melegítsük elő 200°-ra.
- A többi hozzávalót keverjük össze egy tálban. (A fokhagymát pépesítve vagy apró kockákra vágva.) A keverékkel kenjük meg a húsok mindkét oldalát, majd egy kiolajozott tepsibe tegyük be őket bőrrel lefelé.
- Süssük fél óráig így, majd fordítsuk meg a husikat és még fél óra alatt pirítsuk meg. Ízlés szerint krumplival, rizzsel vagy csak salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése