2013. július 12., péntek

Mézes mustáros pulykaszárny

Édes, mustáros, fokhagymás és borsos. Nagyon intenzív ízű hús, de nem tolakodóan az. Nekem nagyon ízlett. A pácot ízlés szerint variálhatjuk: lehet mustárosabb, vagy édesebb, de mustár helyett használhatunk ketchupot is, úgy még ragacsosabb lesz. Pikánsabbá tehetjük csilivel vagy kezeletlen narancshéjjal. Jó étvágyat hozzá.



Hozzávalók


- 3 db pulykaszárny (nekem 1,3 kg)

- 4 ek olívaolaj

- 2 ek mustár

- 2 ek méz

- fűszersó, bors, 

- 3 gerezd fokhagyma


Elkészítés


  1. A húst mossuk meg és a csontok találkozásánál vágjuk ketté egy nagyon éles késsel. 
  2. A sütőt melegítsük elő 200°-ra.
  3. A többi hozzávalót keverjük össze egy tálban. (A fokhagymát pépesítve vagy apró kockákra vágva.) A keverékkel kenjük meg a húsok mindkét oldalát, majd egy kiolajozott tepsibe tegyük be őket bőrrel lefelé. 
  4. Süssük fél óráig így, majd fordítsuk meg a husikat és még fél óra alatt pirítsuk meg. Ízlés szerint krumplival, rizzsel vagy csak salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése