Nagyon gyors megoldás nagyon meleg napokra. Én extrudált kenyérrel ettem, így egy remek fogyókúrás fogás lett belőle. Aki olaszosabban szeretné enni oregánót tegyen hozzá, aki szereti a különlegességeket, az mentalevelekkel tálalja. Nekem egyik sem volt most itthon friss, és mivel már szerencsétlen bazsalikomom szinte kipusztult, olyan sok levélkéjétől megfosztottam, inkább választottam a zsályát. Szerintem jól illik hozzá, nekem ízlett ez a párosítás.
Hozzávalók /1 személyre/
- 3 darab csemegeuborka (vagy 1/3 kígyóuborka)
- 3 ek. tehéntúró
- 3 ek. natúr joghurt
- só, bors
- pár levél zsálya
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, lereszeljük, besózzuk és hagyjuk, hogy levet engedjen.
- Addig a túrót kikeverjük a joghurttal és borssal ízesítjük. Ha csomómentesre szeretnénk használjuk a botmixert. A zsályaleveleket (vagy bazsalikomot, oregánót, bármit) vágjuk apróra és keverjük a túróhoz.
- Az uborkát facsarjuk ki, vagy itassuk fel róla papírtörlővel a vizet és keverjük a túróhoz. Ízlés szerint fokhagymával is ízesíthetjük.
- Zsályalevelekkel díszítsük és barnakenyérrel vagy extrudált kenyérrel fogyasszuk. Húsok mellé köretnek is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése