2013. július 8., hétfő

Mindentbele hideg gyümölcsleves

Volt itthon málna, meg egy marék szamóca, és ribizli meg meggy. A málna már kicsit szottyadt volt a melegtől, gyorsan el kellett használni. Mit csinál ilyenkor az ember lánya? Levest főz. Minden ami van otthon. Aki nem olyan szerencsés, hogy legyen saját gyümölcse, és drágállja a kis dobozkás ribizliket, a mirelitet pedig nem szereti, az egészítse ki a mennyiséget almával. Vágja kockákra és ugyanúgy főzze mint a többit. A leves joghurtos, sokkal jobb mint a pudinggal besűrített levesek. Meleg nyári napon nagyon jól tud esni egy ilyen hűsítő.





Hozzávalók


- 40 dkg friss gyümölcs (nálam: 20 dkg meggy, 10 dkg málna, a többi ribizli és szamóca)

- 45 dkg joghurt (egy nagy pohár)

- 1 púpos ek. liszt

- 1 kiskanál fahéj

- 6-10 dkg cukor (ízlés szerint)


Elkészítés

  1. A gyümölcsöket készítsük elő: a meggyet mossuk meg és magozzuk ki, a málnát és az erdei szamócát nem szükséges mosni, ezért alaposan nézzük át őket, és válogassuk ki, a ribizlit szemezzük le. 
  2. Forraljunk fel 2 l vizet, majd ha felforrt öntsük a gyümölcsökre és forraljuk fel még egyszer. 
  3. A joghurtot keverjük el nagyon alaposan a liszttel és habarjuk be vele a levest. Rottyantsuk fel utoljára, ízesítsük fahéjjal és cukorral.
  4. Lehűtve tálaljuk tejszínhabbal.

Megjegyzés

Azért szoktuk felforralni a vizet, és forrón önteni a gyümölcsökre, hogy azok ne főjenek szét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése