Volt itthon málna, meg egy marék szamóca, és ribizli meg meggy. A málna már kicsit szottyadt volt a melegtől, gyorsan el kellett használni. Mit csinál ilyenkor az ember lánya? Levest főz. Minden ami van otthon. Aki nem olyan szerencsés, hogy legyen saját gyümölcse, és drágállja a kis dobozkás ribizliket, a mirelitet pedig nem szereti, az egészítse ki a mennyiséget almával. Vágja kockákra és ugyanúgy főzze mint a többit. A leves joghurtos, sokkal jobb mint a pudinggal besűrített levesek. Meleg nyári napon nagyon jól tud esni egy ilyen hűsítő.
- 40 dkg friss gyümölcs (nálam: 20 dkg meggy, 10 dkg málna, a többi ribizli és szamóca)
- 45 dkg joghurt (egy nagy pohár)
- 1 púpos ek. liszt
- 1 kiskanál fahéj
- 6-10 dkg cukor (ízlés szerint)
Hozzávalók
- 40 dkg friss gyümölcs (nálam: 20 dkg meggy, 10 dkg málna, a többi ribizli és szamóca)
- 45 dkg joghurt (egy nagy pohár)
- 1 púpos ek. liszt
- 1 kiskanál fahéj
- 6-10 dkg cukor (ízlés szerint)
Elkészítés
- A gyümölcsöket készítsük elő: a meggyet mossuk meg és magozzuk ki, a málnát és az erdei szamócát nem szükséges mosni, ezért alaposan nézzük át őket, és válogassuk ki, a ribizlit szemezzük le.
- Forraljunk fel 2 l vizet, majd ha felforrt öntsük a gyümölcsökre és forraljuk fel még egyszer.
- A joghurtot keverjük el nagyon alaposan a liszttel és habarjuk be vele a levest. Rottyantsuk fel utoljára, ízesítsük fahéjjal és cukorral.
- Lehűtve tálaljuk tejszínhabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése