Mostanában nagy sikere van az amerikai káposztasalátának, az úgynevezett coleslawnak. Én először ilyen salátát a KFC-ben ettem - jó rég volt - és azóta nagyon szeretem. Azóta itthon is szoktunk káposztasalátát csinálni, mindig máshogy. Néha kerül bele hagyma, vagy répa is. A mostani receptben a káposztán kívül csak alma van, no meg otthon kikevert majonéz. Angolszalonnával, vagy más húsok kísérőjeként kitűnő és egészséges köret.
Hozzávalók
-1 kis fej friss káposzta
- 1 nagy alma (meghámozva)
- 2 tojás
- kb. másfél evőkanál porcukor
- 1-2 csipet só
- 1 dl olívaolaj
- fél citrom leve
- 450 g joghurt (egy nagy pohár)
Elkészítés
- A káposztát aprítóval aprítsuk nagyon apróra, az almát mossuk illetve hámozzuk meg, majd reszeljük le nagy lukú reszelőn.
- A tojást keverjük ki a cukorral és a sóval valamint a citromlével, majd apránként (nagyon lassan) adagoljuk hozzá az olívaolajat. Amikor rendesen elkevertük, adjuk hozzá a joghurtot. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot vagy sót.
- Keverjük össze a majonézt a káposztával, hűtsük le. Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de finomabb - szerintem - pár óra állás után, amikor már összeértek az ízek. Húsok mellé köretként tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése