2015. május 4., hétfő

22. Blogkóstoló - összesítés

Hatalmas lendülettel vetettem bele magam a 22. forduló megrendezésébe (ezúton is köszönöm szépen a stafétát Mártinak). És hogy a kezdeti Gyűrűk ura stílust tovább vigyem, itt az összesítésre szánt képem. :)
(Habár ez a Hobbitból való, de az a trilógia is a rajongásom tárgya, úgyhogy nem számít szentségtörésnek.)



Továbblépve ezen a mániámon kezdődjön a virtuális lakoma, avagy a 22. Blogkóstoló összesítése! 

Először is: rengeteg finomság gyűlt össze a virtuális konyhaasztalon, amiért mindenkinek nagy köszönettel tartozom. Egy remek kör van a hátunk mögött, nagyon örülök annak, hogy ez a játék még mindig él és virul! Tartsa meg ezt a jó szokását! :) 26 (+1) lelkes jelentkezőtől 36 recept érkezett, tehát méltán nevezhetem termékenynek ezt a fordulót. (Nagy taps Rozának, aki egy teljes menüt állított össze.) Sajnos most is előfordult, hogy valaki nem tudta teljesíteni a vállalt kóstolást, ezt nagyon nagyon sajnálom! Külön örültem annak, hogy szép számmal akadtak főételek is a receptek között. A továbbiakban az étkezésnek megfelelő sorrendben igyekeztem kategorizálni a recepteket. 


Levesek

Roza levese az egyetlen ebben a kategóriában, de az annyira leves, hogy muszáj volt külön venni. Íme egy klasszikus nagymama-féle finomság, Olgis blogjáról, méghozzá a Húsleves pászkával... 


Főételek

Őrült Szakács két finomságot is készített. Az első egy roppant guszta Sajtos hagymás karaj Judittól, a Szénhidrátmentesen című blogról. Szerintem a kép magáért beszél. 


Zsuzsi (a fazékban) szintén két receptet szemelt ki magának Roza blogjáról. Az egyik ez a gyönyörű, üde színű Finomfőzelék. Bizony, újra esélyt kell adni azoknak a fogásoknak is, amik a menzán jó mélyen elásták magukat a szemünkben...



Takarékos Éva egy egyszerű és otthon is megtalálható alapanyagokból alkotott hatalmasat, méghozzá Töltött bacont, Sherpa utasításai alapján. Fantasztikus lehet, efelől nincs kétségem!



A következő fogás a Majdnem kijevi csirkemell, amit Sherpa Cheftündér blogjáról lesett el. Sajtmártás, zöldbab csokor... hm... Ilyen az álom-vacsorám! 


Tünde, a ChefTündér blog bloggerinája Ági receptjeiből inspirálódva egy igazi deluxe kaját készített, ami az Aszalt gyümölcsös-májas csirkemellalagút nevet viseli. Ebben aztán minden van, ami szem-szájnak ingere, fantasztikus lehet akár Karácsonykor, akár Szilveszterkor. Mindenképp helyet kap a listámon! 



Roza második fogása Olgis, a Blogger anyó útmutatása alapján egy pofonegyszerű Gyors ebéd, sült csirkemellel, mikróban sült krumplival és pitypang salátával. Remek lehetett, ráadásul a kókusz olajban való sütés miatt egészséges is. 



Ági szintén a főételek sorát gazdagítja ezzel a látványos Fűszeres ananászos csirkével, amit pirított zöldséges tésztával tálalt. Nem rég olvastam valami hasonló receptet, de most már a gyönyörű képet nézegetve a kellő indíttatást is megkaptam az elkészítéséhez. A recept eredetije a Gasztrobaráth olalon található.


Fűszermánia Gabi egy egyszerű de nagyszerű ebéd-ötletett hozott Rendes Csajoktól, ez pedig a Rakott karfiol. Csak a képre kell pillantanom és összefut a nyál a számban! Gyönyörű a tálalás, Gabi! :)



Márti az Ízvarázs-lat blogról készített két finomságot, az egyik a gyengém, a Paprikás krumpli. Ez az az étel, amiért tűzbe tenném a kezem. Bár nem igazán hiszem, hogy bármikor is ilyen módon kéne bizonyítanom a hűségemet. Mindenesetre hatalmas piros pont, Márti! :)


A másik finomság szintén nagyon megdobogtatta a szívem, ez egy Sós sajttorta, mindenféle finomsággal. Márti nem tudott választani a képek között, amit tökéletesen megértek, én azonban a szeleteltet választottam, hogy a mennyei tejszínes sóskamártás is látszódjon.


Kicsit talán kakukktojás a következő két recept, hiszen önmagukban nem hiszem, hogy elég lenne ebédre, mindenesetre az ebéd részei salátaként vagy köretként. Ez a gyönyörű Zöldbab saláta tonhallal Pitelány konyhájából került ki, Őrült szakács receptje alapján. Már csak a színei megérnek egy misét...


A másik kakukktojás ez a Cukkinis sajtos lepény lisztmentes változata, amit én készítettem az AranyTepsi blogról. Egyfajta zöldséges tócsni ez. Tejfölös mártogatóssal ettem és nagyon nagyon finom volt. Bár egy kiadósabb levest vagy valami húst elbír maga mellett...


Egyéb

Mielőtt az édességre és sós süteményekre térünk jöjjenek az egyebek... Szerencsére két kenyér recept is érkezett, valamint egy remek tonhalkrém. Jöjjenek hát most ezek...

Judit - egy nagyon lelkes új játékos - Csigabige oldaláról választott magának finomságot, amit meg is spékelt egy kevés majonézzel. Íme a remek Tonhalkrém receptje.



És hogy mire kenjük? Viki Gabitól készített egy Brokkolis olívás kenyeret, amibe egyből beleszerettem. Zöldséges is, kenyér is, dagasztani mégsem kell, elég hozzá egy egyszerű konyhai robot gép vagy egy izmos kar. Fantasztikus a recept is, a kép is! 


Ez egy olyan forduló, ahol tényleg mindenki megtalálhatja azt, ami neki tetszik. Fogyókúrázóknak vagy diétázóknak például itt egy remek paleo kenyér recept! Blogger anyó keze alól került ki ez a szépség, aki Pitelány leírását követve készítette el ezt a Soklisztes kenyérkét a diétázó unokájának.


Az édes süteményekről való diskurzus előtt feltétlenül szót kell kerítenünk az 
Édes főételekről. Ezek azok a finomságok, amiket egy kiadós leves után eszünk, és amik után már nem vágyunk desszertre. Általánosságban. Az extrém édesszájúak persze igen. Bár ők mindig. Jöjjön tehát két remek édes főétel:

Őrült szakács kicsit talán gondban volt, a neki sorsolt blog profilja ugyanis a szénhidrátdiéta, ezt pedig ugye tudjuk, hogy a férfiak nehezen viselik. (Az én környezetemben legalábbis.) Csaba azonban remekül megoldotta ezt a helyzetet a már mutogatott husival és ezzel a zabkorpából készült Túrógombóccal, édes tejföllel a tetején. Nyami! :)




Pitelány másodjára egy édességet (édes főételt?) választott, méghozzá egy kókuszlisztes Császármorzsát. Mind a két recept egyszerű és bombabiztos, nálam tuti befutók!


Kelt tésztás sütemények

Két pogácsa recept érkezett, lessünk ebbe bele, mielőtt az édességek tengerébe beleveszünk. Mind a két példány rendkívül ígéretes! Zsuzsa Camembert sajtos diós pogácsát készített az Abroszra való blogról. Ez a sós süti az álmom, hiszen a camembert és a dió párosából rossz nem sülhet ki.


A Mézeskalács konyha tulajdonosa, Ildikó szintén több finomságot készített (hogy lenne már ez baj? :D ), elsőként egy Hagymás pogácsát készített a 2008 (!) óta blogoló Chef Viki blogjáról, amit hatalmas siker követett. Nem is csodálom!


Az édes tésztákra áttérve következzen Mézeskalács másik alkotása, ami egy megunhatatlan klasszikus, az egyik kedvencem (pláne ha a Nagymamám sütőjéből kerül ki), a Hókifli. Csodálom, hogy Nálad csak most került asztalra, mindenesetre örülök az elsöprő sikerének! :)


Timi, a Brioche blog gazdasszonya egy klasszikus péksüteményt készített Teller-cake blogjáról, ami személy szerint az egyik kedvencem, ez pedig az Aranygaluska. Ráadásul családi recept alapján készült, mindig ezek a legjobb sütik! :)


A következő édesség (számomra legalábbis) nagyon különleges, hiszen még nem hallottam róla. Egy hajtogatott kelt tésztás süteményről van szó, a Túrós-sárgabarackos kombéről, ami Rendesék konyhájából került hozzám, akik a Táncoló fakanál blogról vették a receptet. Én biztosan kipróbálom, nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a finomság! :)


És a kelt tészták lezárásaként jöjjön az én Mini fahéjas kakaós csigám, amit a családom egyszerűen imádott! A süteményt dicséri, hogy húsz perc alatt elfogyott mind a 22 darab... Köszönöm szépen a receptet!


Édességek

Jöjjenek most már szép sorban a többiek is, hadd tobzódjunk a jobbnál jobb receptekben, szebbnél szebb fotókban. Elsőként a kekszeket mutatom be, ezekből is érkezett két darab. Lássuk.

Andi Szani konyháját (és blogját) vette górcső alá, és ezt a remek kekszet választotta. Az eredmény? Gazdagabbak lettünk egy isteni kókuszos-zabpelyhes keksz recepttel, illetve egy kis eredetmesét is olvashattunk róla. Méltán híres és imádnivaló az Anzac keksz! :)




Okki egy Csokoládés-diós kekszet készített Konyhavirtuóz receptje alapján. Csodaszépek ezek a kekszek, nálunk is biztos befutó lenne!


Következzenek a színes üde tavaszi gyümölcsös sütemények!

Tortafüggő Marisz volt bár az első fecske, sajnos a beszámoló végére csúszott, de ez a csodaszép Habos mákos szelet (Mézeskalács blogról) itt is ugyanúgy ragyog! A mák mellé meggy is párosul, így nálam abszolút nyerő ez a tejszínhabos sütemény.



Zsuzsi (a fazékban) másik finomsága ez a csodaszép Habos almás pite, egy kevés vanília pudinggal kiegészítve. Nagyon jól néz ki! :)



Süni Takarékos Évától készített egy gyönyörű Gyümölcstortát. A díszítés csodaszép, a piskóta receptért pedig külön hálás vagyok, mert nem mindig jön össze nekem a klasszikus tojás-liszt-cukor verzió. 



A következő játékos Teller-cake tőlem sütötte meg a Citromkrémes pitét, amit nagyon szeretett, meg tudom érteni miért... :) Gyönyörű kép, örülök, hogy tetszett a receptem! 


Roza harmadik receptje egy Barackos-túrós szelet, amit el fogok készíteni, mert odavagyok a túrós édességekért! Köszönöm szépen mindhárom receptedet!


Bizonyítandó, hogy a túró-barack páros működik, lássuk a harmadik édesség (no nem mintha ez gond lenne - távolról sem!) ezzel az ízzel. (Az első a kombe volt.) Ez a torta tehát egy Lisztmentes túrótorta, barackkal feldobva. Igazán remek választás Brioche blogjáról!


Csigabige szintén két receptet is kipróbált a neki sorsolt hogymentudjuknézni blogról, az első ezek közül a Legegyszerűbb almatorta. Kétségtelen hogy az ilyen könnyen és gyorsan elkészíthető sütemények egy háziasszony adu ászai. Köszönjük a recepteket Mártinak és Neked! :)


Végezetül zárjuk a sort a 
dióval, csokoládéval készülő finomságokkal. 
Ismét egy Csigabige recept, szintén Mártitól. Ez pedig a Legegyszerűbb és legcsokoládésabb kefires süteményt, ami minden bizonnyal a legfinomabb jelzőt is megkaphatná...



Kicsit később egy másik sütemény is befutott Timtől (az aranygaluska mellett), ez pedig a Dalmát kocka. Úgy tűnik közös pont az életünkben, hogy rajongunk a dióért és a vaníliáért. Gyönyörű fénykép, ilyenkor sajnálom, hogy a monitor nem közvetít illatokat vagy ízeket... 


Szani Zserbópitéje Tortafüggő Marisztól minden kezdő álma, hiszen egy viszonylag egyszerű süteményről van szó, ami mégis rendkívül látványos és rettenetesen finom lehet! 


Mielőtt a nagy izgalom közepette kihirdetem a háziasszony sorsolás eredményét, szeretném mégegyszer megköszönni, hogy ennyi izgatott játékos jelen volt ebben a menetben, illetve fantasztikus receptek gyűltek össze, lehet mazsolázni! :) És persze mindenkit vár a következő fordulóra a 23. menet háziasszonya, 


Köszönöm a lehetőséget a rendezésre!
További szép napot kívánok mindenkinek! :)









21 megjegyzés:

  1. Amindenit, mennyi finomság egy csokorban :-)
    Köszönet a forduló levezényléséért!

    VálaszTörlés
  2. Remek kis összefoglaló, köszönöm én is. Jó volt olvasni ezt a sok csodás receptet! :)

    VálaszTörlés
  3. Ugye milyen lélekmelegítő! Köszönöm szépen hogy játszottatok, tényleg remek fordulót hagytunk magunk mögött! :)

    VálaszTörlés
  4. Csodás volt a felhozatal (mint mindig)! Gratulálok a játékostársaknak, mindannyian remekeltünk!
    Bogi, neked pedig köszönet a háziasszonykodásért és a hangulatos összefoglalóért! :)

    VálaszTörlés
  5. Csodás volt a felhozatal (mint mindig)! Gratulálok a játékostársaknak, mindannyian remekeltünk!
    Bogi, neked pedig köszönet a háziasszonykodásért és a hangulatos összefoglalóért! :)

    VálaszTörlés
  6. Ez aztán a dúskálás a jóban:-)) Köszönet a levezénylésért!

    VálaszTörlés
  7. Jó volt játszani és jó volt az összefoglalót olvasni! :)

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a szervezéshez, lebonyolításhoz Bogi, magunknak mindnyájunknak pedig az (ismét) remekre sikerült felhozatalhoz :)

    VálaszTörlés
  9. Jó kis összefoglaló, kár, hogy nem lehet végigkóstolni... :-DD

    VálaszTörlés
  10. Szuper összeállítás! Köszönöm a megtisztelő háziasszonyi címet; hamarosan indul a 23. forduló! :) Remélem, ismét jó sokan kóstolgatunk! :)

    VálaszTörlés
  11. Szuper összeállítás! Köszönöm a megtisztelő háziasszonyi címet; hamarosan indul a 23. forduló! :) Remélem, ismét jó sokan kóstolgatunk! :)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm a játékot, köszönöm a levezénylést és a beszámolót! Nagyon jó!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy egy teljes menüt választottál a blogomból,. Azt hiányolom, ,hogy egyikhez sem került oda a blogom neve. Én, most ide írom. Bloggeranyo.blogspot.com

      Törlés
    2. bloggeranyo.blogspot.com

      Törlés
  13. Szép összeállítás kerekedett most is, köszönjük a háziasszonyi teendők vállalását!
    Kár, hogy tőlem végül nem lett kóstolva :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sajnálom Süni! Remélem, hogy ez nem veszi el a kedved a további fordulóktól!

      Törlés
  14. Nagyon jó kis összefoglalót készítettél! Köszönjük szépen, hogy levezényelted ezt a fordulót! :)

    VálaszTörlés
  15. Hű, micsoda csodás receptek! Köszönet a szervezésért és ezért a remek összefoglalóért!:)

    VálaszTörlés
  16. Mennyi csodás finomság :-) Köszönöm a játékot!

    VálaszTörlés