Mostanában rászoktam a házinasi készítésre. Olyan jó is az, amikor megnézel egy jó filmet miközben házi chipset nassolsz, vagy valami finom krémes édességet hm... Na ez a chips is ilyen volt. Épp egy vietnámi háborús filmet néztünk közben, és a család, aki kategorikusan elutasította a chipset még a készítése előtt, lelkesen tömte magába a fokhagymás tejfölbe mártogatva. Nekem alig jutott. Szerencsére azért úgy számoltam az adagokat, hogy mindenkinek elég legyen. Ezt a mennyiséget hárman ettük, nem volt túl sok, aki nagyon szereti csináljon többet.
Hozzávalók /3 főre/
- 4 közepes krumpli
- sok olaj
- 2 kanál tejföl
- 1 duci gerezd fokhagyma (aki nem kedveli annyira kevesebbet használjon)
- só, bors
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk és reszelővel vékony lapokra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk, majd ha meleg annyira, hogy a belemártott krumplidarab bugyogni kezd beledobáljuk a szeletkéket és kisütjük. Akkor jó, ha aranyszínű, esetleg egy kicsit meg is pirul.
- A tejfölt kikeverjük a sóval, borssal, majd beletesszük a pépesített fokhagymát. Alaposan elkeverjük. A chipset a tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés
Fontos, hogy mindig csak annyi chipset sózzunk meg, amennyit megeszünk, különben a krumpli megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése