2013. július 14., vasárnap

Burgonyachips fokhagymás mártogatóval

Mostanában rászoktam a házinasi készítésre. Olyan jó is az, amikor megnézel egy jó filmet miközben házi chipset nassolsz, vagy valami finom krémes édességet hm... Na ez a chips is ilyen volt. Épp egy vietnámi háborús filmet néztünk közben, és a család, aki kategorikusan elutasította a chipset még a készítése előtt, lelkesen tömte magába a fokhagymás tejfölbe mártogatva. Nekem alig jutott. Szerencsére azért úgy számoltam az adagokat, hogy mindenkinek elég legyen. Ezt a mennyiséget hárman ettük, nem volt túl sok, aki nagyon szereti csináljon többet.




Hozzávalók /3 főre/


- 4 közepes krumpli

- sok olaj

- 2 kanál tejföl

- 1 duci gerezd fokhagyma (aki nem kedveli annyira kevesebbet használjon)

- só, bors


Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk és reszelővel vékony lapokra vágjuk. 
  2. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk, majd ha meleg annyira, hogy a belemártott krumplidarab bugyogni kezd beledobáljuk a szeletkéket és kisütjük. Akkor jó, ha aranyszínű, esetleg egy kicsit meg is pirul.
  3. A tejfölt kikeverjük a sóval, borssal, majd beletesszük a pépesített fokhagymát. Alaposan elkeverjük. A chipset a tejföllel kínáljuk. 

Megjegyzés

Fontos, hogy mindig csak annyi chipset sózzunk meg, amennyit megeszünk, különben a krumpli megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése