2013. július 13., szombat

Császármorzsa

Egy nagyon klasszikus étel, mégis itthon szinte soha nem csinálunk. Nem macerás, szó sincs róla, nagyon egyszerű, de elég hosszú elkészíteni. Nem a tényleges munka sok vele, inkább csak az áztatás, meg a sütés. Egyébként finom lesz nagyon, lekvárral, porcukorral remek.





Hozzávalók


- 30 dkg búzadara

- fél liter tej

- 10 dkg cukor

- 3 tojás (szétválasztva)

- margarin (a forma kikenéséhez)


Elkészítés

  1. A búzadarát elkeverjük a cukor felével egy tálban és a tejet ráöntjük, átkeverjük az egészet és 1-2 órán át áztatni hagyjuk.
  2. Ha letelt az idő verjük fel a tojás fehérjét, a sárgáját pedig a maradék cukorral keverjük addig, ameddig világossárgává nem válik. 
  3. A tejes búzadarát keverjük el a sárgájával, adjuk hozzá a fehérjét is, óvatos mozdulatokkal elegyítsük el az egészet. Öntsük a masszát a kimargarinozott formába és 180°-on süssük addig, addig, ameddig a teteje késznek látszik. 
  4. Egy szilikon lapáttal (ami nem sérti meg a tepsi alját) kaparjuk meg a tésztát, lehetőleg az alját is teljesen forgassuk át. A lényeg, hogy összetörjön. Körülbelül 5 percenként forgassuk át a tésztát, majd ha már elég darabosnak érezzük egy kicsit pirítsuk meg, akár grill fokozaton is, majd melegen tálaljuk lekvárral, porcukorral, bármivel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése