2013. július 7., vasárnap

Bazsalikomos kukoricaleves füstöltsajttal

Nagyon finom. Nagyon. Nagyon. Nagyon. A második bejegyzésem a blogon ez a leves volt egy kicsit másképp. Most tettem bele egy kis bazsalikomot is, ami nagyon jót tett az amúgy is fantasztikus levesnek. A kukorica, a füstölt sajt és a bazsalikom olyan természetesen olvadnak össze az ember szájában, és olyan harmonikusak egymással az ízek, hogy az bámulat. Akit zavar, hogy egy kicsit szemcsés a leves, amiatt, hogy a kukoricát nem lehet teljesen leturmixolni, az szűrje le. 





Hozzávalók


- 2 kisebb konzerv kukorica

- tej

- só, bors, 1 leveskocka, vegeta

- 5-6 nagyobb levél friss bazsalikom

- 1 kiskanál szárított bazsalikom

- 5 dkg füstölt sajt


Elkészítés

  1. Fél liter vizet forraljunk fel a leveskockával egy szórásnyi vegetával. 
  2. A kukoricát turmixoljuk le annyi tejjel amennyi éppen ellepi. Keverjük hozzá a reszelt sajtot és az apróra vágott bazsalikomot. Frissen őrölt borssal és a maradék bazsalikommal ízesítsük. 
  3. A turmixot öntsük bele a forró levesalapba, és forraljuk össze. Ízlés szerint szerecsendióval ízesítsük. 
  4. Bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése