2013. július 2., kedd

Álombrownie

Mostanában nem volt édes recept a blogon, inkább csak zöldséges egyszerű fogások. Ennek az az oka, hogy édesség gyanánt nyáron általában friss gyümölcsöket szoktam enni, nem igazán kívánom a nagyon édes sütiket. Ennek ellenére ma annyira megkívántam valami csokis finomságot, hogy muszáj volt készítenem valami brownie-féle édességet. Ez az a süti, amit mindenkinek ajánlok. A tésztája puha és intenzíven csokis ízű, a tetején pedig enyhén ropogós krém van, ellentétek halmozása. Mivel kicsit tömény tejszínhabot ajánlok mellé, vagy friss gyümölcsöket.Amikor bögrét írok, akkor egy 2,5 dl -esre gondolok.




Hozzávalók


- 25 dkg margarin

- 1 bögre cukor (púpozottan)

- 4 tojás

- 4 púpos evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaópor

- 1 bögre liszt

- 1 bögre dió

A tetejére
- 2 bögre porcukor

- 3 ek forró víz

- 2 ek. kakaópor

- 2 ek. (kb. 5 dkg) margarin vagy vaj


Elkészítés

  1. A diót durvára vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180°-ra és a tojásokat egy tálban villával kicsit felverjük, hogy elkeveredjen a sárgája és a fehérje. 
  2. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd részletenként hozzákeverjük a tojásokat, úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Ha ez készen van beleszórjuk a kakaót és addig keverjük, ameddig teljesen homogén masszát kapunk. Kézzel belekeverjük a lisztet, majd a diót és egy sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, kilisztezett) magas falú tepsibe öntjük a masszát és körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük. 
  3. Amikor már majdnem kész van a tészta, akkor lássunk hozzá a krém kikeverésének. A vizet és a cukrot öntjük össze egy lábasba, amit tegyünk fel kis lángon melegíteni a tűzre. Amint teljesen eloldódott benne a cukrot vegyük le a tűzről és keverjük bele a kakaót, keverjük teljesen csomómentesre. Amint ez megtörtént adjuk hozzá a vajat és olvasszuk bele. Azonnal öntsük a még meleg piskótára, hogy egy kissé ráolvadjon. 
  4. Kockákra vágva tálaljuk, amint megköt a tetején a krém.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése