2013. július 1., hétfő

Kapros tökfőzelék

Igen, tudom, nem épp ez az étel, amire egy átlagos ember vágyik. Hiszen már a menzán belénk nevelték, hogy a tökfőzelék undi dolog, szeretni pedig egyenesen bűn. Ezen az előítéleten emelkedjünk fel egy kicsit. A tök finom, ráadásul ilyenkor nyáron olyan ételeket kell enni amik tele vannak vitaminnal. A tökfőzelék, ha nem rántásosan hanem habarva készítjük egy egészen újszerű étel lehet. Változtassunk egy kicsit a megszokott dolgokon, és adjunk még egy esélyt ennek a "rút kiskacsának" mert ha megkóstoljuk ezt a főzeléket a szemünk előtt (és a szánkban) alakul át gyönyörű hattyúvá. De szerettem ezt a mesét... :) Hozzávalók /4 főre/


- 1 kg gyalult tök

- 1 kis csokor kapor

- só, vegeta

- 1 leveskocka

- 2 dl joghurt

- 1,5 ek. liszt

- 2 ek. víz

- 1 tk. pirospaprika


Elkészítés

  1. A gyalult tököt fazékba tesszük, megsózzuk, megszórjuk vegetával és kis lángon letakarva pároljuk. A só miatt levet fog engedni, ezért nem kell alá víz. 5-10 perc múlva, ha összeesett adjuk hozzá a leveskockát, még öt percet pároljuk. 
  2. A joghurtot alaposan keverjük el a liszttel és a vízzel valamint a pirospaprikával. Ezzel habarjuk be a főzeléket, forraljuk fel. 
  3. A kaprot vágjuk apróra és dobjuk bele a főzelékbe. A kapor vastagabb részeit ne használjuk fel. Szalonnás tojással vagy vagdaltakkal együk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése