A meggy már kifutóban van, de nem akartam csak így elengedni, ezért csináltam, egy utolsó meggyes sütit. (Na meg van egy csomó meggy lefagyasztva, az év bármely szakaszára.) A tészta nagyon könnyű, és igazából bármilyen gyümölcsöt lehet a tetejére tenni. Sőt, ha a liszt felét, vagy negyedét kicseréljük darált mákra, dióra, esetleg teszünk bele kávét, mazsolát, akkor is remek desszertet kapunk. A recept egyébként nagymamám egyik régi kézzel írt receptes gyűjteményéből van. A sütemény előnye, hogy alig van vele tényleges munka. Összekeverni és megsütni. Ennyi.
Hozzávalók /1 tepsihez/
- 5 dl kefir
- 1 csésze cukor (2,5 dl csészékben kell számolni)
- 4 csésze liszt
- 4 tojás
- 1 csésze olaj
Elkészítés
- A meggyet kimagozzuk, a sütőt előmelegítjük 180°-ra.
- A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefirt és az olajat váltakozva. Végül hozzákeverjük a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a meggyeket elrendezzük a tetején. 35-40 percig sütjük.
- Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint kettő vágva lekvárral tölthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése