2013. július 26., péntek

Kefires gyümölcsös tepsis süti

A meggy már kifutóban van, de nem akartam csak így elengedni, ezért csináltam, egy utolsó meggyes sütit. (Na meg van egy csomó meggy lefagyasztva, az év bármely szakaszára.) A tészta nagyon könnyű, és igazából bármilyen gyümölcsöt lehet a tetejére tenni. Sőt, ha a liszt felét, vagy negyedét kicseréljük darált mákra, dióra, esetleg teszünk bele kávét, mazsolát, akkor is remek desszertet kapunk. A recept egyébként nagymamám egyik régi kézzel írt receptes gyűjteményéből van. A sütemény előnye, hogy alig van vele tényleges munka. Összekeverni és megsütni. Ennyi.





Hozzávalók /1 tepsihez/

- 5 dl kefir

-  1 csésze cukor (2,5 dl csészékben kell számolni)

- 4 csésze liszt

- 4 tojás

- 1 csésze olaj

- fél kiló meggy


Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, a sütőt előmelegítjük 180°-ra.
  2. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefirt és az olajat váltakozva. Végül hozzákeverjük a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a meggyeket elrendezzük a tetején. 35-40 percig sütjük.
  4. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint kettő vágva lekvárral tölthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése