2013. július 6., szombat

Gyümölcsös kihagyhatatlan tiramisu

Tudom, hogy az igazi kakaós kávés tiramisu megszentségtelenítése ez a gyümölcsös tiramisu elnevezés, de a krém ugyanaz, amit mi a tiramisuba szoktunk enni, és az eljárás is hasonló. Ma ebédre ettük ezt a desszertet, majd mikor délután zuhogni kezdett az eső szintén kedvem támadt egy adagot elfogyasztani egy jó film kíséretében. Erre sajnos nem került sor, de majd vacsorára benyomok egy nagy kanállal. Nagyon finom desszert, 10 perc alatt elkészíthető. Jó, 15 de ebben már az elő és elpakolás is benne van. Utólagos megjegyzés: sajnos vacsira se ehettem, mert addigra már elfogyott, pedig még több mint a fele megvolt a tálnak... áh... mindegy. Majd legközelebb.
Hozzávalók


- 3 tojás

- 500 g mascarpone

- 100 g cukor

- 2 csomag babapiskóta

- 40 dkg vegyes piros gyümölcs (málna, ribizli, meggy, szamóca)

- 3 dl meggylé vagy kompótlé


Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral, ha kivilágosodik, akkor belekeverjük a mascarponét, majd óvatos mozdulatokkal a felvert habot is.
  2. A meggylevet egy pohárba öntjük, vagy egy levesestányérba, belemártjuk a babapiskótákat és kirakjuk velük egy nagy tál alját, ráhalmozzuk a krém felét, szórjuk meg a gyümölcs felével. Tegyünk még egy bemártott réteg piskótát, majd a krémet és a tetejét a maradék gyümölccsel szórjuk meg. Tálalásig hűtőben tartsuk. Akkor finomabb, ha pár órát, vagy akár egy éjszakát pihentetjük, mert akkor jobban megpuhul a piskóta, és összeérik az egész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése