2013. július 3., szerda

Gofri tejszínes tésztából

Nagyon szeretem ezt a gofrit, szerintem az egyik legjobb recept, és minden kétséget kizáróan a legegyszerűbb is. Mindössze három hozzávalóból remek uzsonna kerekedhet. Azért szeretem, mert ropogós a széle, a belseje pedig hihetetlenül lágy és puha. Szeretem az ilyenfajta kontrasztokat egy ételben. A lényeg a lényeg, a gofri egy nyári étel, kár lenne egy ilyen jó receptet kihagyni. 



Hozzávalók


- 3 dl hideg tejszín

- 2 dl hideg víz

- 20 dkg búzaliszt

- kevés olaj


Elkészítés

  1. A tejszínt felverjük.
  2. A lisztet és a vizet összekeverjük (bámulatos milyen gyorsan és szépen összeáll) majd hozzáforgatjuk a tejszínt.
  3. A gorfisütőt vékonyan kiolajozzuk és megsütjük benne a gofrikat.
  4. Porcukorral, csokiöntettel, lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése