2013. július 16., kedd

Mangós sárgabaracklekvár

Az egyik Dr. Oetker reklámfüzetben akadtam erre a receptre, és nagyon megtetszett. A mangó nagyon egzotikusan hangzott, tekintve, hogy igen ritkán eszem mangót. Úgyszólván soha. Na de ez a recept nem hagyott nyugodni, ki akartam próbálni mindenáron. Meg is vettem a mangót (igencsak borsos volt az ára) a barackot, de nem találtam répalevet, ezért 100%-os multivitamint vettem, aminek a dobozán díszelgett egy répa. A lekvárkészítése 15 perc alatt megvolt a Dr. Oetkeres dzsemfixxel, és a végtermék állaga is kifogástalan lett. Kenhető volt, de sűrű, mégis olyan puha: igazi lekvár állag. Az ízében sem volt hiba és a színe is gyönyörű volt. Máskor dupla adagot készítek.





Hozzávalók /8 kisebb üveghez/


- 1 nagy érett mangó

- 1 kg sárgabarack

- 2 dl multivitamin vagy répalé 

- fél kiló cukor

- 1 csomag 2:1 Dzsemfix (Dr. Oetker)

- forró vízzel elmosott üvegek, befőző fólia


Elkészítés

  1. A mangót meghámozzuk, és felkockázzuk a magja körül, majd egy nagy lábasba tesszük. A barackokat kimagozzuk és felkockázzuk és a mangóhoz adjuk. Az egészet leöntjük a gyümölcslével.
  2. A dzsemfixet elkeverjük két evőkanál cukorral, majd a gyümölcshöz adjuk és az egészet nagy lángot felforraljuk. Ha forr beleöntjük a cukor maradék részét, és ismét felforraljuk, majd kis lángon hagyjuk rotyogni még 2-3 percet. Ha túl darabosnak találjuk botmixerrel pürésíthetjük. (Ezt tettem én is, de csak egy kicsit, hogy maradjanak benne darabkák...)
  3. Az előkészített üvegekbe öntjük egy tölcsér segítségével, majd ráhelyezünk egy fóliát, és rátekerjük a kupakot. A lekvárokat 5 percre a fejük tetejére állítjuk. Pár óra elteltével már fogyasztható is (ha lehűlt.)

Megjegyzés

Az eltarthatóságáról majd írok pár hónap múlva. Lezárt állapotban remélem sokáig eláll, viszont nyitás után hűtőben tartsuk!  A dzsemfix csomagolásán az áll, hogy tartósítószert is tartalmaz, szóval nem kell bele már más. 
Akkor tudjuk felcímkézni, hogyha már lehűlt a lekvár.


1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

    VálaszTörlés