2015. március 29., vasárnap

Monsieur croque egyszerűen

A monsieur croque egy remek francia melegszendvics, sonkával, sajttal és besamelmártással. Ez a változat azonban ennél egyszerűbb, a mártást krémes tejföllel helyettesítjük, ez jóval lerövidíti az elkészítési időt, de az élvezeti értéke nem sokat változik. Én kenyér helyett (ha van itthon) kalácsot szeretek használni, ettől ugyan nem lesz édes-sós, de ad neki egy pici édeskés lágy ízt pluszba.





Hozzávalók


- 2 szelet kalács vagy kenyér
- 1 bő kiskanál sűrű tejföl
- só, bors
- 1 szelet sonka
- 1 szelet sajt
- vaj

Elkészítés


  1. A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval, borssal, megkenjük az egyik szelet kenyeret. Rátesszük a sonkát és a sajtot és a másik szelet kenyeret. Kicsit összenyomjuk. Serpenyőben vajat forrósítunk, majd a szendvics mindkét oldalát pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése