2015. március 2., hétfő

Belvoir kekszek

Váncsa szakácskönyve egyszerűen zseniális! Az egyik kedvenc könyvem, míg regénynek is beillik, mert remek történetek vannak benne, minden gasztoérdeklődőnek kötelező olvasmány. A Julie és Julia film főszereplőjének vállakozása alapján gondoltam arra, hogy kellene csinálni egy Váncsa projektet is, hiszen a receptjei különlegesek és már a leírásuktól is összefolyik az ember szájában a nyál. Ebből az áradozásból a lényeg: olvassák Váncsát. :) Az alábbi keksz egy remek előétel, a márványsajt kedvelőinek kihagyhatatlan. Az olívabogyó és dió pedig pompás hozzá. A recept saccperkábé, emiatt ne haragudjanak, tetszés szerint mehet bele minden. 


Hozzávalók


- 1 kis marék különféle mag (nálam fenyőmag és dió)
- 15-20 dkg márványsajt
- 1 kiskanálnyi vaj (!)
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál diópálinka (eredetileg portói)
- sós kekszek (nálam korpovit) kb. 8-10 db
- díszítéshez: olívabogyó vékony karikákra vágva, dió

Elkészítés


  1. A keksz kivételével a hozzávalókat egy morzsárban vagy robotgéppel összedolgozzuk. A kekszekre kenünk egy adagot a masszából, majd egy karika olívabogyóval és egy darab dióval díszítjük. 
  2. Grill fokozaton addig sütjük, ameddig bugyogni nem kezd a sajt. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése