2015. március 27., péntek

Színes tojásrántotta

A szénhidrátszegény életmód és étkezés hatalmas pirospontja a tojásrántotta. Nem tudom, ki hogy áll a diétájával, nekem sajnos semmi cukrot és lisztet nem szabad bevinnem a szervezetembe. Mikor elsirattam a carbonara spagettimet és a karamellát, csokit próbáltam szétnézni, hogy mit is lehet ennem. A tojásrántotta abszolút nyerő dolog, hiszen lehet bele zöldségeket és húst pakolni, így laktató és finom fogásokat kapunk. Egy ilyen reggeli után jó ideig nem leszünk éhesek! Másrészt takarékos fogás is, hiszen minden maradékot bele lehet vágni.





Hozzávalók


- 1 szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 1 paradicsom
- 3-4 szelet sonka
- fél fej lilahagyma
- só, bors, pirospaprika
- tojás (attól függően, mennyire vagyunk éhesek, vagy mennyi főre készítjük. Szóval 3-10)

Elkészítés


  1. A zöldségeket és a sonkát feldaraboljuk, egy kevés olívaolajon megpirongatjuk, majd a tojásokat hozzáöntjük. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit békén hagyjuk. Kb 1 perc múlva elkezdjük alaposan elkeverni, kaparó mozdulattal. Aki folyósabban szereti, az vegye le akkor, aki sültebben, az várjon még egy keveset.
  2. Pirospaprikával megszórva tálaljuk, és bár jól esne mellé egy friss vajas kifli, ezután a reggeli után nem maradunk éhesen. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyszerű!:) Szép is és igaz is!:) Csak azon gondolkodtam el, ha szénhidrát szegény diétán vagy - mint jómagam is - miért, hogy túlnyomó többségében mégis süteményeket készítesz?:) Nem kötekedés, félre ne értsed, csak ez jutott eszembe, az egyébként szép és mutatós blogodról!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy hete derült ki, hogy diétáznom kell, így a korábbi sütemények még a "normális" étrendembe tartoztak. :) Örülök, hogy tetszik a blog. :)

      Törlés