2015. április 1., szerda

Tojásmuffin párolt gombával

Amikor reggel felébredtem, az jutott eszembe, hogy ne már, már megint egy tojás-reggeli. Ez a tojásmuffin azonban egészen helyre rázta a kedvem. Bacon nincs itthon, így sonkával készítettem és alaposan felturbóztam különféle hozzávalókkal. Najó, talán nem olyan alaposan, de mindenesetre egy kis csavar pont elé volt ahhoz, hogy izgalmas ízű legyen. A gomba pedig felséges! 




Hozzávalók


- 2 sütőtálka (nálam az alacsony peremű)
- 3 szelet sonka
- 1 kiskanál kacsazsír
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- reszelt sajt (kb 2-3 evőkanálnyi)

- 3 fej gomba (barna csiperke)
- só, bors
- 1 kiskanál kacsazsír
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított majoranna

Elkészítés


  1. A sütőt előmelegítem a legmelegebb fokozaton. 
  2. A tálkákat kizsírozom, majd a szélét a sonkával bélelem. (Nálam 1,5 jutott mind a kettőre.) A tálka aljára szórom a felaprított fokhagymát és a reszelt sajtot. Ráütöm a tojásokat, sózom. A forró sütőben sütöm. Aki lágyan szereti, az 5-7 percig süsse, aki keményebben, az kicsit tovább. 
  3. A gombát felaprítom, majd a zsíron átpirítom a fokhagymával és a fűszerekkel együtt.
  4. A tojás szépen kijön a formából (hála a zsírnak), így gyönyörűen lehet tálalni a gombával együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése