Régen láttam az interneten egy hasonló képet és rögtön meg is valósítottam, de még nem blogoltam, így nem tudtam megosztani sem a képet, sem az elkészítését. Ma eszembe jutott ez a cuki kis díszítmény és megcsináltam újra. Előre leszögezem, hogy ez inkább csak a szemnek készül, hiszen az olívabogyó, nyers répa és a juhtúró nem akkora ízélmény, (persze minden alkotója nagyon finom), viszont néha dekorálhatjuk a hidegtálakat ezekkel a pingvinnel, mert nagyon aranyosak! Szülinapi ünneplésekkor, vendégségben igazán jól feldobják a hangulatot és a vendégváró finomságok mellett üde színfoltok lehetnek.
Hozzávalók
- répa
- fekete olívabogyó (magozott, töltetlen)
- juhtúró
- szemnek durvára tört bors (az egész túl nagy)
- fogpiszkálók
- türelem
Elkészítés
- A répát meghámozzuk, felkarikázzuk és kivágunk belőle egy körcikket. Az olívabogyókat egy papírtörlőn kicsit lecsepegtetjük, majd kivágunk belőle háromszögeket. Megtöltjük juhtúróval. A fejhez félbevágunk egy olívabogyót, juhtúróval töltjük, majd egy répából farigcsált háromszöggel és a borssal díszítjük.
- Forpiszkálóra húzzuk a talpakat, a testet és a fejet.
Első blikkre azt hittem, marcipánból vannak, amolyan sütinyalóka golyók! Így is, úgy is nagyszerű ötlet. :-))
VálaszTörlés:) Úgy lehet, hogy finomabb lenne. :)
Törlés