Ez egy lightos lecsó, kolbász és szalonna nélkül, de egészséges, és könnyű ebéd lehet belőle. Mi csirkemellel ettük, így finom volt, egyszerű, de nagyszerű, ráadásul a zsír és zsíros húsok hiánya miatt alakkímélő is ez a fogás.
Hozzávalók
- 5-6 darab paprika (piros, zöld ízlés szerint)
- 5-6 darab paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 40 dkg csirkemell
- só, bors
Elkészítés
- A húst vágjuk vékony szeletekre, sózzuk borsozzuk és szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel. Egy kevés olajon süssük pirosra mind a két oldalát.
- A zöldségeket kockázzuk fel, a hagymát kockázzuk fel és pirítsuk meg, majd dobjuk rá a paprikát. Ha egy kicsit összeesett a paprika dobjuk rá a paradicsomot is, és addig pároljuk az egészet együtt, ameddig a paradicsom héja el nem kezd pöndörödni.
- Ha a hús kihűlt tegyük a lecsóra, és együtt melegítsük pár percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése