2013. február 2., szombat

Pulykasült

Egy ilyen étel alapfeltétele a szép hús. Szerencsém volt. A pulykacomb gyönyörű volt! Nem írok külön receptet, mert ezt mindenki ízlés szerint csinálja.

A pác lényege, hogy egy kis tálba olajat öntünk, és hozzádobáljuk a kedvenc fűszereinket. Tehetünk hozzá mustárt vagy ketchupot is. Én édes paprikakrémet használtam, borsot, fokhagymát és kotányi szárnyas fűszersót. A húst bekenegetjük a páccal, és állni hagyjuk pár órát, de ha lehetséges akár egy éjszakát is. Minél többet áll, annál jobban átveszi a pác ízét. 

A húst sütőzacskóba tettem, és ami pác becsöpögött róla a tálban, azt a húsra öntöttem. Körülbelül 2 és fél órát kellett sütni. Krumplipürével és csemegeuborkával tálaltam. Nagyon finom lett!


2 megjegyzés: