A leveles tészta az egyik legegyszerűbben és legsokszínűbben felhasználható tésztaféle. Amikor az ember fáradt, de vendégeket kell fogadnia, vagy csak nassolni szeretne, és gyors eredményre vágyik, akkor a leveles tészta tuti befutó. Elkészítéséhez nem kell igazából recept sem, csak fantázia. Én bacont szerettem volna enni. Ezt a megoldást választottam:
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (attól függően mennyi éhes szájnak kell sütni)
- 1 tojás
- só, bors
- reszelt sajt
- bacon (annyi, amennyi a kinyújtott tésztát ellepi) kb 12 darab, hogyha egész csomaggal csináljuk.
- szezámmag a szóráshoz
- kevés liszt
Elkészítés:
- A tésztát kiolvasztjuk, és egy belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra.
- A sütőt előmelegítjük 200°-ra, és egy tepsit előkészítünk: teszünk rá egy sütőpapírt.
- A tésztát megkenjük kikevert tojással, enyhén megsózzuk (de tényleg csak enyhén, mert a bacon is sós) és borsozzuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és rásimítjuk a bacon szeleteket is.
- A baconok mentén elvágjuk a tésztát, és a baconokat is félbe vágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A csíkokat a két végénél fogva ellentétes irányban felcsavarjuk, és a tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
- 200°-on (légkeverés nélkül) addig sütjük míg szép aranysárga nem lesz. (Körülbelül 15-20 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése