2013. február 15., péntek

Baconos ropogtatós

A leveles tészta az egyik legegyszerűbben és legsokszínűbben felhasználható tésztaféle. Amikor az ember fáradt, de vendégeket kell fogadnia, vagy csak nassolni szeretne, és gyors eredményre vágyik, akkor a leveles tészta tuti befutó. Elkészítéséhez nem kell igazából recept sem, csak fantázia. Én bacont szerettem volna enni. Ezt a megoldást választottam:




Hozzávalók


- 1 csomag leveles tészta (attól függően mennyi éhes szájnak kell sütni)

- 1 tojás

- só, bors

- reszelt sajt

- bacon (annyi, amennyi a kinyújtott tésztát ellepi) kb 12 darab, hogyha egész csomaggal csináljuk.

- szezámmag a szóráshoz

- kevés liszt

Elkészítés:

  1. A tésztát kiolvasztjuk, és egy belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra.
  2. A sütőt előmelegítjük 200°-ra, és egy tepsit előkészítünk: teszünk rá egy sütőpapírt.
  3. A tésztát megkenjük kikevert tojással, enyhén megsózzuk (de tényleg csak enyhén, mert a bacon is sós) és borsozzuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és rásimítjuk a bacon szeleteket is. 
  4. A baconok mentén elvágjuk a tésztát, és a baconokat is félbe vágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A csíkokat a két végénél fogva ellentétes irányban felcsavarjuk, és a tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 
  5. 200°-on (légkeverés nélkül) addig sütjük míg szép aranysárga nem lesz. (Körülbelül 15-20 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése