Ez az egyik kedvenc kekszreceptem, mert nagyon finom, és mert ez volt az első keksz, amit egyedül sütöttem. Azóta rengetegszer megcsináltam már, és mindig gyorsan elfogyott. Előnye, hogy sokáig eláll, bár ezt még nem tudtam letesztelni, mert már másnapra sem maradt belőle...
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
- A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót is, majd beleütjük a tojásokat és hozzámorzsoljuk a margarint is. Az egészet összegyúrjuk. Ha a tészta ragadna (bár ez még velem nem fordult elő) tegyük fél órára a hűtőbe.
- Nyújtsuk ki és szaggassuk kedvünk szerint.
- 190°-on körülbelül 10 percig süssük, amíg a széle egy kissé megbarnul.
- Fogyaszthatjuk magában is, de ribizlilekvárral is összeragaszthatjuk kettesével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése