Mostanában nagyon rákattantam a zöldségekre, ami nem csoda, mert olyan finomak és könnyen elkészíthetők, hogy szinte alig kell velük foglalkozni. Ma egy kissé rosszul voltam, úgyhogy egy kiadós ebéd szóba se jöhetett volna, ellenben a paprikák nagyon csábítóak voltak a hűtőben. A fényképezés után rögtön elfogyott minden.
Hozzávalók /1 főre/
- 1 kápia paprika
- olívaolaj
- fűszerek ízlés szerint (bors, zöldségfűszer stb.)
- 2 ek. túró
- 1 ek. tejföl
- só, bors
- díszítésnek: pirospaprika, petrezselyem
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200° -ra.
- A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és darabokra vágjuk. (Könnyebb enni, ha kisebbek.)
- A paprikaszeleteket meglocsoljuk vagy megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk fűszerekkel. A meleg sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.
- Addig a túrót és a tejfölt alaposan összekeverjük és sóval illetve borssal ízlés szerint ízesítjük. Ezt az krémet a paprikákra kanalazzuk tálaláskor, vagy külön tálban szervírozzuk. Pirospaprikával vagy petrezselyemmel tehetjük mutatósabbá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése