2013. február 20., szerda

Sült paprika túrós öntettel

Mostanában nagyon rákattantam a zöldségekre, ami nem csoda, mert olyan finomak és könnyen elkészíthetők, hogy szinte alig kell velük foglalkozni. Ma egy kissé rosszul voltam, úgyhogy egy kiadós ebéd szóba se jöhetett volna, ellenben a paprikák nagyon csábítóak voltak a hűtőben. A fényképezés után rögtön elfogyott minden. 






Hozzávalók /1 főre/


- 1 kápia paprika

- olívaolaj

- fűszerek ízlés szerint (bors, zöldségfűszer stb.)

- 2 ek. túró

- 1 ek. tejföl

- só, bors

- díszítésnek: pirospaprika, petrezselyem

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200° -ra.
  2. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és darabokra vágjuk. (Könnyebb enni, ha kisebbek.)
  3. A paprikaszeleteket meglocsoljuk vagy megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk fűszerekkel. A meleg sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Addig a túrót és a tejfölt alaposan összekeverjük és sóval illetve borssal ízlés szerint ízesítjük. Ezt az krémet a paprikákra kanalazzuk tálaláskor, vagy külön tálban szervírozzuk. Pirospaprikával vagy petrezselyemmel tehetjük mutatósabbá. 

Megjegyzés

Nagyon egészséges, finom ebéd, de köretnek is tökéletes. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése