Ez volt az első sütemény, amit egyedül sütöttem. Illetve egy barátnőm is velem volt, de egyikünk sem értett igazán semmihez. Mindenesetre a kuglóf elkészült, és elfogyott. Azóta gyakran megsütöm ezt a sütit, és mindig nosztalgiával gondolok arra a napra, amikor majdnem felgyújtottuk a házat.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 12 dkg liszt
- 18 dkg dió, mandula vagy mogyoró
- 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés
- A diót, mandulát vagy mogyorót vágjuk durvára, a csokit szintén. A sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük elő 180°-ra.
- A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük habbá. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport és a vaníliás cukrot. Tegyük bele a csokit és a magokat.
- Keverjük (kézzel) a habot a masszába, és öntsük az egészet egy kivajazott kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt csatos formába.
- 45 percig süssük 180°-on. Ha kihűlt könnyebb szeletelni.
Azért szeretem ezt a receptet, mert midig tudja új arcát mutatni, akárhogy lehet variálni. Van, hogy meggyel csinálom, úgy is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése