A bruschetta az egyik legkedveltebb előétel Olaszországban, amit rengetegféleképpen készítenek. Én egy klasszikus paradicsomosat csináltam, és mivel a sajt mindenhez jó, mindenhez finom, ezért azt is adtam hozzá. Nagyon finom lett az eredmény, pár perc alatt felfaltam az egészet.
Hozzávalók:
- 1 közepes bagett
- 1 paradicsom/2 szelet bagett
- 3 fokhagyma
- olívaolaj
- sajt (ízlés szerint bármilyen lehet, a legjobb hozzá a mozzarella)
- bazsalikom, egyéb fűszer ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a bagettek mindkét oldalát. Ha szép piros, akkor megkenegetjük mind a két oldalát pépesített foghagymával elkevert olívaolajjal.
- A sütőt bekapcsoljuk, és előmelegítjük 160°-ra.
- A forró bagettszeletekre ráfektetünk egy szelet sajtot, majd a paradicsom karikákat és a sajt szeleteket rétegezve elrendezzük. A bazsalikomot (ha szárított) elkeverjük egy kevés olajjal, és a bruschettákra kenjük.
- A sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
A hagyományos bruschettát nem szokták sütni. Én azért tettem be a sütőbe, hogy a sajt egy kicsit összeolvadjon a paradicsommal. Ez egy olyan előétel, amit mindenki a saját ízlése szerint készít el. Nekem így nagyon ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése