A panna cotta egy észak-itáliai desszert, aminek az alapja a zsíros tej vagy tejszín. Előnyei, hogy bármilyen ízesítéssel elkészíthetők, nagyon egyszerűek, illetve nagyon elegánsan néznek ki, és nem utolsó sorban nagyon finomak.
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- kb. 2 ek, cukor (édesszájúaknak több)
- 4 lap zselatin
- 2 marék erdei gyümölcs
Elkészítés:
- Ha fagyasztott gyümölcseink vannak, akkor vegyük olvasszuk ki.
- A zselatinlapokat tegyük hideg vízbe 5 percre, addig a tejszínt folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel egyszer a cukorral.
- A gyümölcsöket turmixoljuk össze.
- A zselatinlapokat nyomkodjuk ki (hogy a lehető legkevesebb víz kerüljön a tejszínbe) és adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a turmixolt gyümölcsöt is.
- Az egészet öntsük kis tálkákba, és 4-5 óráig hűtőben tartsuk.
- Kiborítva tálaljuk.
Megjegyzés:
- Akit zavarnak a kis magok az édességben, még forrón nyugodtan szűrje le a tejszínt.
- Ha azt szeretnénk, hogy szépen jöjjön ki a formából a desszert tegyük tálalás előtt 1-1,5 órára be a fagyasztóba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése