2013. február 19., kedd

Erdei gyümölcsös panna cotta

A panna cotta egy észak-itáliai desszert, aminek az alapja a zsíros tej vagy tejszín. Előnyei, hogy bármilyen ízesítéssel elkészíthetők, nagyon egyszerűek, illetve nagyon elegánsan néznek ki, és nem utolsó sorban nagyon finomak. 





Hozzávalók:


- 4 dl tejszín

- kb. 2 ek, cukor (édesszájúaknak több)

- 4 lap zselatin

- 2 marék erdei gyümölcs


Elkészítés:


  1. Ha fagyasztott gyümölcseink vannak, akkor vegyük olvasszuk ki.
  2. A zselatinlapokat tegyük hideg vízbe 5 percre, addig a tejszínt folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel egyszer a cukorral.
  3. A gyümölcsöket turmixoljuk össze. 
  4. A zselatinlapokat nyomkodjuk ki (hogy a lehető legkevesebb víz kerüljön a tejszínbe) és adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a turmixolt gyümölcsöt is.
  5. Az egészet öntsük kis tálkákba, és 4-5 óráig hűtőben tartsuk.
  6. Kiborítva tálaljuk.

Megjegyzés:

- Akit zavarnak a kis magok az édességben, még forrón nyugodtan szűrje le a tejszínt.
- Ha azt szeretnénk, hogy szépen jöjjön ki a formából a desszert tegyük tálalás előtt 1-1,5 órára be a fagyasztóba. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése