2013. február 15., péntek

Banános zabfalatkák

Ez a sütemény azért jó mert végtelenül egyszerű, jól variálható és fogyókúrázóknak is megengedett. Az íze nem egy csoki torta, de finom. Az alapja gyakorlatilag a banán és a zabpehely (vagy egyéb pehely) és ezt mindenki bárhogy variálhatja kedve szerint. Én azt javaslom, hogy először kisebb adagokban próbáljátok ki, hogy kipróbáljátok mi az az íz, ami igazán bejön nektek! Pl: aszalt barackkal, lekvárral, áfonyával stb.

 


Hozzávalók: /48 darabhoz/


- 3 banán

- 250 g zabpehely (vagy más pehely, pl: árpa)

-méz (én körülbelül egy evőkanálnyit használtam)

- 1 nagy marék mazsola

Elkészítés:

  1. A banánt kézzel összepépesítjük, és beleöntjük a pelyhet. Beletesszük a mézet és a mazsolát. Egy ragadós masszát kell kapnunk.
  2. A sütőt előmelegítjük 190°-ra.
  3. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, és a masszát ráadagoljuk kiskanalak segítségével. 
  4. 15 percig sütjük. A tepsin várjuk meg, hogy kihűljön, mert melegen nehezebb szépen leszedni a papírról.

1 megjegyzés:

  1. Jó volt kézzel összeturmixolni. Azoknak való akik szeretnek malackodni az étellel :D

    VálaszTörlés