2013. február 1., péntek

Créme caramel

Ezt a léleküdítő desszertet Stahl Judit egyik videójából lestem ki, (aki kíváncsi rá a videót megnézheti itt ) és aznap el is készítettem. Nagyon finom volt, és roppant elegánsan nézett ki, pedig nem volt nehéz elkészíteni egy cseppet sem. A recept egy az egyben Stahl Judité. Mindenkinek ajánlom, hogy készítse el, hogyha valami különlegességgel akarja a családját vagy a barátait meglepni... :-)

Hozzávalók:

- 10 dkg kristálycukor
- 1 ek. keményítőszirup (én ezt elhagytam)
- 3 dl tej
- 3 dl cukrozott sűrített tej
- 3 tojás
- 1 tk. vanília kivonat

Elkészítés:

  1. A cukrot a keményítősziruppal barnára olvasztjuk. A keményítőszirup elhagyható, az eredeti receptben azért van, hogy biztos, hogy ne csomósodjon össze a karamell. A karamellet rögtön kis tálkákba töltjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tejet megmelegítjük a vanília kivonattal. Egy másik tálban a cukrozott sűrített tejet és a tojásokat kézi robotgéppel alaposan kikeverjük. A két folyadékot elvegyítjük egymással, és ezt is összekeverjük. A megszikkadt karamellre kanalazzuk a folyadékot, és egy magas falú tepsibe helyezzük a tálkákat.
  3. A tepsibe forró vizet öntünk, és úgy tesszük be a 150°-os sütőbe. Körülbelül 35-40 percig sütjük. 
  4. Ha készen van hideg helyre tesszük és néhány órát állni hagyjuk.
  5. Vizet forralunk, és a tálak alját belemártjuk a forró vízbe. A pudingot körbe vágjuk, és kistányérra borítjuk az édességet. 

Megjegyzés:

Nekem nem olvadt fel rögtön a karamell, szóval ha percekig kell a tálkákat forró vízbe mártogatni akkor se keseredjünk el, gondoljunk a dekoratív eredményre... :-) Nagyon finom lett, a családom azonnal elpusztította.  Sok sikert kívánok az elkészítéshez!  


 


2 megjegyzés: