Nekem a kedvenc zöldségem, a cukkini és padlizsán mellett a gomba. Volt itthon kilenc darab kicsi gomba, ami már kicsit fonnyadtabb volt. Nagyon finom ebéd lett belőle. Tudom jól, amennyi gomba kedvelő ember, annyiféle töltött gomba recept létezik. Most leírom az én kedvencemet. A gomba puha, a töltelék teteje egy kissé roppanós, nincs is ennél finomabb előétel.
Hozzávalók:
- 8-10 kisebb vagy 5-6 nagyobb fej gomba
- 2 ek, vaj vagy margarin (én 1 ek. vajat és egy ek. Bords Eve-t használtam)
- 1 evőkanál krémsajt (nem kell mascarpone, lehet kemping, medve akármi)
- 1 csipet só
- egy szelet kenyér
- 1 ek. szárított fűszerek (majoranna, bazsalikom stb.)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. reszelt trappista
- olívaolaj, bors
Elkészítés:
- A vajat kézi robotgéppel elkeverjük a krémsajttal és a jóval.
- Egy kisebb szelet kenyeret megpirítjuk és belemorzsoljuk az eddigi masszába. (Lehet aprítóval is összetörni)
- Hozzákeverjük még a vajhoz a fűszereket, a reszelt sajtot és a fokhagymát. (lereszelve, pépesítve vagy apróra kockázva) Az egészet alaposan összekeverjük.
- A sütőt előmelegítjük 220°-ra.
- A gombákat meghámozzuk, (ha szép frissek akkor elég csak megtörölgetni) a tönkjét kivágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk frissen őrölt borssal.
- A tölteléket a gombákra halmozzuk és az egészet 220°-on 10 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
Ha marad a krémből akkor pirítsunk kenyeret és kenjük rá. Úgy is kifejezetten finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése