Ez az étel az egyik kedvenc magyar ételem. Szeretem a gulyáslevest is, nagyon, meg a palacsintát is, de a paprikás csirke az első számú favorit. Akik nem próbálkoztak még ennek a fogásnak az elkészítésével, azoknak azt üzenem, hogy ne féljenek belefogni a főzőcskézésbe, mert igazán egyszerű megcsinálni. A legideálisabb kísérő hozzá a galuska. Jó étvágyat.
Hozzávalók
- 6-8 egész csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bő evőkanál gulyáskrém (ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető)
- 2 kiskanál pirospaprika (+ a habaráshoz)
- 1 paradicsom, 1 TV paprika
- frissen őrölt bors
- só
- 3 dl tejföl
- 2 ek. liszt (habaráshoz)
- kevés víz
- olaj
Elkészítés
- A hagymát vágjuk apróra, és egy nagy fazékban egy kevés olajon dinszteljük meg.
- Ezalatt a combokat tisztítsuk meg és vágjuk ketté a csontok találkozásánál.
- Adjuk a hagymához a gulyáskrémet, a fokhagymát, és fűszerezzük meg. Vegyük le a tűzről, szórjuk bele a pirospaprikát, és öntsünk hozzá 1 dl vizet. Tegyük bele a husikat és öntsünk hozzá még körülbelül 2 dl vizet. Forgassuk át a szafttal a húst, hogy mindenhol befedje. Nem kell, hogy ellepje a víz a csirkét. Dobjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a paprikát is. Így főzzük meg a húst körülbelül 1 óra alatt, addig ameddig megpuhul.
- A tejfölt nagyon alaposan keverjük el a liszttel adjunk hozzá 1 lapos evőkanál pirospaprikát. A husi szaftjából egy merőkanálnyit keverjünk a tejfölhöz, majd az egészet öntsük a csirkéhez.
- Rottyantsuk össze az egészet. Galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése