2013. június 7., péntek

Bazsalikomos sajtleves

A bazsalikom nagy kedvencem a fűszernövények között. Nagyon szeretem az ízét. Első számú kedvencem belőle a paradicsomos mozarella saláta, de ebédre kellett kitalálni levest, és nem vacsorára valami kísérőt. Elővettem hát a régi receptes újságaimat, és megpillantottam ezt a receptet. Azt egy kicsit átvariáltam, mert nagyon tömény lett volna. (Körülbelül fele ennyi leveshez használt ugyanannyi sűrítőt.) Sajtos is, bazsalikomos is. Nagyon finom volt. Mi fűszeresvajas pirított bagettel ettük.



Hozzávalók / 4-6 főre/


- 1,5 liter víz

- 2 leveskocka (vagy főszerek: vegeta, só, bors, stb)

- 1 lapos evőkanál szárított bazsalikom

- 2 tömlő sajtkrém

- 1 dl tejföl

- 1 tojássárga

- kis csokor friss bazsalikom

- reszelt füstölt sajt 


Elkészítés

  1.  A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a leveskockát és a szárított bazsalikomot, majd hagyjuk pár percig forrni. 
  2. A tojássárgáját keverjük össze nagyon alaposan a tejföllel és a sajtkrémmel, tegyünk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, majd keverjük ezt a tejfölös dolgot a leveshez. 
  3. Keverjük el alaposan, egy kicsit melegítsük össze. 
  4. A friss bazsalikomot aprítsuk fel, és szórjuk a levesbe.
  5. Egész bazsalikomlevelekkel és reszelt füstölt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése