A bazsalikom nagy kedvencem a fűszernövények között. Nagyon szeretem az ízét. Első számú kedvencem belőle a paradicsomos mozarella saláta, de ebédre kellett kitalálni levest, és nem vacsorára valami kísérőt. Elővettem hát a régi receptes újságaimat, és megpillantottam ezt a receptet. Azt egy kicsit átvariáltam, mert nagyon tömény lett volna. (Körülbelül fele ennyi leveshez használt ugyanannyi sűrítőt.) Sajtos is, bazsalikomos is. Nagyon finom volt. Mi fűszeresvajas pirított bagettel ettük.
Hozzávalók / 4-6 főre/
- 1,5 liter víz
- 2 leveskocka (vagy főszerek: vegeta, só, bors, stb)
- 1 lapos evőkanál szárított bazsalikom
- 2 tömlő sajtkrém
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárga
- kis csokor friss bazsalikom
- reszelt füstölt sajt
Elkészítés
- A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a leveskockát és a szárított bazsalikomot, majd hagyjuk pár percig forrni.
- A tojássárgáját keverjük össze nagyon alaposan a tejföllel és a sajtkrémmel, tegyünk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, majd keverjük ezt a tejfölös dolgot a leveshez.
- Keverjük el alaposan, egy kicsit melegítsük össze.
- A friss bazsalikomot aprítsuk fel, és szórjuk a levesbe.
- Egész bazsalikomlevelekkel és reszelt füstölt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése