2013. június 20., csütörtök

Mandulás kétszersült

Családi találkozó lesz hétvégén. Eddig 110 a bejelentett résztvevő, és ez még csak a család fele. Mindezt azért említem meg, mert én kaptam azt a feladatot, hogy süssek. Persze mindenki más is süt, de én valami olyasmit szerettem volna, ami különleges - valószínű rengeteg linzer és meggyes kavart süti lesz - és nem olvad szét a napon. A kétszersült a legjobb megoldás erre az alkalomra. Sok lesz belőle és nem olvadékony. A mandula miatt ugyan egy kicsit drága, de különleges és finom ropogós kekszet készíthetünk belőle. Egyébként ez a süti a maradék tojásfehérjék felhasználására is ideális.




Hozzávalók


- 6 tojásfehérje

- 25 dkg porcukor

- 25 dkg liszt

- 1 csomag vaníliás cukor

- 25 dkg egész héjas mandula


Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrokat és verjük tovább. Az átszitált lisztet is apránként keverjük bele. Eddig lehet robotgéppel dolgozni. Ezután kézzel (vagyis fakanállal) nagy mozdulatokkal keverjük el benne a mandulát.
  2. Öntsük kivajazott kilisztezett őzgerincformába és 30-40 perc alatt süssük készre 180°-on.
  3. Vegyük ki a sütőből, és azonnal csomagoljuk be szorosan egy nedves konyharuhába. Hagyjuk pihenni 3-4 órát. 
  4. Ha eltelt a pihentetési idő nagyon éles késsel vágjunk vékony (1 mm-es) szeleteket a tésztából. 
  5. A szeleteket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük ropogósra. 

Megjegyzés

Nagyon sokáig eláll.

2 megjegyzés:

  1. Úúúú, ez mennyire jó! Ha beslisszolok elkapni egy szeletkék észrevesznek a sok népek? :P

    VálaszTörlés