A telken találtunk egy nagy maréknyi erdei szamócát. Ez sütibe kevés, levesbe szintén, ezért találtam ki, hogy jégkrém legyen belőle. Mostanában ugyan már nincs olyan meleg, mégis ma ettük meg a jégkrémeket. Finomak voltak. Az a jó a házi jégkrémben, hogy tudjuk miből van. Ízlés szerint lehet variálni a gyümölcsökkel. Egészséges édesség, nincs benne sem adalékadag, sem túl sok cukor. Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető.
Hozzávalók /4 jégkrémhez/
- 1 marék szamóca
- 8 evőkanál joghurt (jégkrémformától függően több vagy kevesebb)
- ízlés szerint méz
Elkészítés
- A gyümölcsöt (ízlés szerint bármilyet) pürésítsük. Én nem turmixoltam le teljesen, mert szeretem a gyümölcsdarabkákat. A pürét osszuk el a jégkrémformákban egyenletesen.
- A joghurtot keverjük ki a mézzel, majd kanalazzuk a gyümölcspüré tetejére, tegyük a fagyasztóba, pár óra alatt fagyasszuk le majd fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése