2013. június 29., szombat

Joghurtos gyümölcsös jégkrém

A telken találtunk egy nagy maréknyi erdei szamócát. Ez sütibe kevés, levesbe szintén, ezért találtam ki, hogy jégkrém legyen belőle. Mostanában ugyan már nincs olyan meleg, mégis ma ettük meg a jégkrémeket. Finomak voltak. Az a jó a házi jégkrémben, hogy tudjuk miből van. Ízlés szerint lehet variálni a gyümölcsökkel. Egészséges édesség, nincs benne sem adalékadag, sem túl sok cukor. Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető.



Hozzávalók /4 jégkrémhez/


- 1 marék szamóca

- 8 evőkanál joghurt (jégkrémformától függően több vagy kevesebb)

- ízlés szerint méz


Elkészítés

  1. A gyümölcsöt (ízlés szerint bármilyet) pürésítsük. Én nem turmixoltam le teljesen, mert szeretem a gyümölcsdarabkákat. A pürét osszuk el a jégkrémformákban egyenletesen. 
  2. A joghurtot keverjük ki a mézzel, majd kanalazzuk a gyümölcspüré tetejére, tegyük a fagyasztóba, pár óra alatt fagyasszuk le majd fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése