2013. június 19., szerda

Zöldséges tészta

Nagyon unalmasnak tűnik a cím alapján ez az étel, pedig abszolút nem az! A fűszerek, a tejszín, és az a rengetegféle zöldség... Hm... nagyon finom. Azt gondolom ilyen melegben ez a könnyű étel ideális ebéd. Aki viszont nem tud lemondani a húsról, de szeretne egészséges vitamindús köretet, egyen grillezett csirkét zöldséges tésztával.




Hozzávalók /4 személyre/


- 1 nagyobb cukkini

- 1 nagyobb padlizsán

- 2 paradicsom

- 1 pirospaprika

- 3 nagy gomba

- 2 kisebb fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 30 dkg spagetti

- olívaolaj

- só, bors

- 1 kis csokor petrezselyem

- 1 evőkanál tejszín


Elkészítés

  1. A padlizsánt kockákra vágjuk, és megszórjuk sóval, majd egy kicsit állni hagyjuk. Levet enged, amit egy papírtörlővel felitatunk. A padlizsán után tisztítsuk meg és vágjuk fel a többi zöldséget is.
  2. Olívaolajon pirítsuk meg a felkockázott hagymát és a fokhagymát. Ha illatos, adjuk hozzá a zöldségeket a paradicsom kivételével. Amikor már összeestek a zöldségek, de még nem puhák, adjuk hozzá a paradicsomot. Lefedve kis lángon pároljuk puhára. Sózzuk, borsozzuk, majd adjunk hozzá egy kis csokor felkockázott petrezselymet. Ízlés szerint ízesíthetjük még bazsalikommal, rozmaringgal vagy kakukkfűvel. Adjuk hozzá a tejszínt, majd keverjük el alaposan, de úgy, hogy ne törjön a zöldség.
  3. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, majd főzzük ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt. 
  4. A tésztát keverjük el a zöldségekkel, és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Csak csirkét süthetek? Más hús nem illene hozzá? Én nagyon szeretem a húst :D

    VálaszTörlés
  2. Igazából mindenki azt eszik hozzá, amit szeret. Azért ajánlottam a grillezett csirkét, mert akkor az étel könnyű marad, és egészséges, míg ha rántott sertésszeletet készítesz hozzá, akkor elveszti ezt a jellegét. De ha úgy tetszik, akkor bátran készíts hozzá mást. :D

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a választ. :D de ugye te megsütöd nekem mert én béna vagyok a konyhában és a blog alapján neked biztos jól sikerülne :D

    VálaszTörlés