Ennek a süteménynek a receptjét az egyik barátnőm édesanyjától kaptam. A süti tésztája nagyon könnyű, a hab pedig finom édes, és ezt a két réteget egy kissé savanykás szilvalekvár köti össze. Csak annyit tudok mondani, hogy mindenkinek érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
- 4 tojás (szétválasztva)
- 30 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 3 dkg kakaó
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- szilvalekvár
Elkészítés
- A tojássárgáját a fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint és alaposan keverjük össze.
- A száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport és a kakaót szitáljuk össze, majd felváltva a tejjel öntsük a tojásos keverékhez folyamatos kevergetés mellett.
- Sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe oszlassuk el a masszát. Kicsit nehéz szétkenni, mert elég sűrű. ha végképp nem sikerül szétkenni, akkor nedves kézzel tapicskoljuk a tepsibe.
- Előmelegített sütőben 180°-on süssük meg 20 perc alatt.
- A tojásfehérjéket verjük fel. Amikor már habosodik apránként adjuk hozzá a maradék cukrot. Verjük kemény habbá.
- A meleg tésztára kenjünk bőven szilvalekvárt, majd kenjük rá a tojáshabot is. Villával díszíthetjük hullámokkal.
- Tegyük vissza a sütőbe pár percre, míg a hab megpirul a tetején.
- Kockákra vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése