2013. május 31., péntek

Habos kakaós sütemény

Ennek a süteménynek a receptjét az egyik barátnőm édesanyjától kaptam. A süti tésztája nagyon könnyű, a hab pedig finom édes, és ezt a két réteget egy kissé savanykás szilvalekvár köti össze. Csak annyit tudok mondani, hogy mindenkinek érdemes kipróbálni.

 

Hozzávalók


- 4 tojás (szétválasztva)

- 30 dkg cukor

- 10 dkg margarin

- 3 dkg kakaó

- 25 dkg liszt 

- 1 csomag sütőpor

- 2 dl tej

- szilvalekvár


Elkészítés

  1. A tojássárgáját a fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint és alaposan keverjük össze. 
  2. A száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport és a kakaót szitáljuk össze, majd felváltva a tejjel öntsük a tojásos keverékhez folyamatos kevergetés mellett. 
  3. Sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe oszlassuk el a masszát. Kicsit nehéz szétkenni, mert elég sűrű. ha végképp nem sikerül szétkenni, akkor nedves kézzel tapicskoljuk a tepsibe. 
  4. Előmelegített sütőben 180°-on süssük meg 20 perc alatt. 
  5. A tojásfehérjéket verjük fel. Amikor már habosodik apránként adjuk hozzá a maradék cukrot. Verjük kemény habbá. 
  6. A meleg tésztára kenjünk bőven szilvalekvárt, majd kenjük rá a tojáshabot is. Villával díszíthetjük hullámokkal.
  7. Tegyük vissza a sütőbe pár percre, míg a hab megpirul a tetején. 
  8. Kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés 

Ha nincsen szilvalekvárunk, nem baj, lehet használni bármilyen savanykás lekvárt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése