2013. március 5., kedd

Tél búcsúztató forró csoki

Mire észbe kaptam a hó felolvadt, a latyak megszűnt, tombol az influenza, és hét ágra süt a nap. Hiába, itt a tavasz. Nem szeretném azonban csak így elengedni a jó öreget, úgyhogy csináltam ma egy léleküdítő télbúcsúztató forró fehér csokit. Az eredeti receptet egy kicsit felturbóztam, de így sem tartott volna tovább az egész tíz percnél, ha nem csörög közben a telefon, vagy ha nem kell leszaladnom az utcára egy percre. Persze a tejet nem hagyhattam ott, és mire visszaértem kihűlt rendesen, így kétszer is forralva lett, de finom lett az eredmény, bár a fehér csoki nem kifejezetten a kedvencem a túlzott édessége miatt.




Hozzávalók /2 adaghoz/


- 3 dl tej és 1 dl tejszín (az eredeti receptben 4 dl tej)

- 1 kiskanál szegfűszeg

- 5-8 dkg fehér csoki


Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk (a tejszínnel) és ha forr hozzáadjuk a szegfűszeget is. Pár percet forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és átszűrjük. Beledobáljuk a felkockázott csokit, és elolvasztjuk benne.
  2. Melegen kínáljuk.

Megjegyzés

Az eredeti receptben fahéjrúddal kell forralni, majd fahéjjal lehet kínálni is.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi :D
    Nézz be hozzám, meglepetés vár ;)
    http://sunisuti.blogspot.hu/2013/11/13-blogkostolo-forro-csokolade.html

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszett a recept! :)

    VálaszTörlés