A zabkása! Rendkívül finom, gyorsan készen van és nagyon egészséges. Klasszikusnak klasszikus, és sajnos elfeledettnek is elfeledett, mert a tejbegríz és tejberizs nagyon elnyomta szegénykét, pedig a zab számos jó tulajdonsággal bír: tele van B1, B2, B6 illetve E vitaminnal, káliummal, kalciummal és vassal. Jót tesz a hajnak és a bőrnek, nyugtatja az idegrendszert, megszünteti a székrekedést, illetve csökkenti a vér koleszterin szintjét. (Ha érdekel a téma itt bővebben olvashatsz róla.) Hát kérdem én... ha valami ilyen hasznos, ilyen egyszerűen elkészíthető és ilyen finom, akkor miért van háttérbe szorítva?
Hozzávalók
- zabkása (személyenként 4-5 evőkanál)
- kristálycukor ízlés szerint (én egy adaghoz egy lapos evőkanállal tettem, és enyhén édes volt)
- tej
Elkészítés
- A zabkását egy forraló edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje.
- Felforraljuk, pár percig még főzzük, aztán letakarjuk és pár percet hagyjuk, hogy megpuhuljon.
- Lekvárral, fahéjjal, ízlés szerint bármivel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése