Szeretem a sült krumplit. Kívül ropogós, belül omlós. Az egyetlen baja, a rengeteg olaj, amiben sül, és amit magába szív. Már egy ideje itthon sütőben sütjük a krumplit fűszerekkel, ma azonban találtam egy látványos receptet az interneten, amit rögtön ki is próbáltam. Nem volt rossz, bár én fűszeresebben szeretem a burgonyát.
Hozzávalók
- 3 nagy szem krumpli
- 1 púpos kiskanálnyi margarin
- 1 kiskanál szűz olívaolaj
- 1-2 csipet só
- ízlés szerint fűszerek (én egy kevés paradicsom fűszersót használtam)
Elkészítés
- A sütőt bemelegítem 220°-ra, és egy tepsit előkészítek: kibélelem alufóliával.
- A krumplikat megpucolom, és egy éles késsel bevagdosom a 2/3-áig.
- A margarint megolvasztom, belekeverem a sót és az olajat valamit a fűszereket, és a krumplikra kenem szilikonos ecsettel, vagy kenőtollal.
- 50 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Lehet még ízesíteni az olajat fokhagymával, (2 gerezd) vagy csípőssel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése