Szerencsére már nem esik a hó, helyette kaptuk az esőt. Mindenesetre én már ezt is javulásnak tudom be. Nagypéntek lévén ma igyekeztünk könnyebb ételeket enni, ezért egy lightos zöldbab leves után ez volt a második fogás. Ez az az édesség, ami desszertnek is tökéletes. Ezt is különféleképpen el lehet készíteni, például sütőben megpirítani az egész rakást, vagy hozzáadni reszelt almát. Ez a legegyszerűbb változat:
Hozzávalók /nagy adag, 7-8 főre/
- 12 darab kifli (lehet szárazabb is)
- 1 liter tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- darált mák porcukorral elkeverve
Elkészítés
- A kifliket felszeleteljük.
- A tejet felforraljuk a cukrokkal.
- A kifliket egy nagy tálba tesszük, és lecsorgatjuk a tejjel.
- Mákkal tálaljuk.
Megjegyzés
Ez persze egy nagyon leegyszerűsített recept, amit mindenki variálhat kedvére. Tehetünk a tejbe vaníliarudat, vagy ha a kifliket kivajazott tálba tesszük, akkor betehetjük a sütőbe megpirítani a tetejét. (Nálunk a család szottyosan jobban szereti.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése