2013. március 8., péntek

Amerikai palacsinta

Sok receptet láttam már, amibe kell joghurt, tejszín sütőpor és egyéb hókuszpókusz. Valószínűleg sokan ezért is nem vágtak bele eddig az elkészítésébe, mert hogy olyan macerás. Igazából az amerikai palacsintát egyszerűbb elkészíteni mint gondolnánk, csak annyiban különbözik a mi magyar palacsintáktól, hogy fel kell verni a tojásfehérjét hozzá. A legfinomabb vitathatatlanul juharsziruppal, de mivel az nagyon drága szinte bármivel lehet ízesíteni, fahéjjal, csoki öntettel, karamell szósszal, vagy lekvárral, dióval. A lehetőségek száma végtelen. Azért szeretem ezt az ételt, mert hihetetlenül finom és lágy. Mintha tele lenne tejszínnel. Szerintem érdemes kipróbálni.



Hozzávalók


- 2 tojás (szétválasztva)

- egy csipet só

- liszt

- tej

- olaj


Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját liszttel és tejjel megfelelő állagúra keverjük. (Kicsit legyen sűrűbb mint a rendes palacsintáé, de csak kicsit!) Attól függ a liszt és tej mennyisége, hogy hány főre készítjük. Keverjük a tésztába a sót és egy kevés olajat. Óvatosan nagyon mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjét.
  3. Forró serpenyőben a szokott módon süssük ki őket. Kicsi palacsinták lesznek belőle.

Megjegyzés

Ez egy olyan recept, amiben az egyetlen kötöttség a tojásfehérje felverése. Innentől kezdve mindenki a saját kedvenc palacsintareceptjével készítse. Szerintem azonban a szódát mint a tej helyettesítőjét felejtsük el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése