Már régóta szemezgettem ezzel a recepttel, amit az egyik Nők Lapja Konyhában láttam, de csak most volt alkalmam arra, hogy kipróbáljam. Nem bántam meg, igazán különleges étel lett az eredmény. A márványsajt és a körte nagyon passzol egymással. Én mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a finomságot.
Hozzávalók
- 40 dkg szeletelt csont nélküli sertéskaraj (nekem 7 kisebb szelet volt)
- só, bors, olaj
- márványsajt
- 1 db körte
Elkészítés
- A körtét megmossuk, és hosszában kb, fél centis szeleteket vágunk. A márványsajtból szeleteket vágunk majd azokat is félbe vágjuk. (ha kicsik akkor nem szükséges) A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
- A húsokat megsózzuk és borsozzuk, majd annyi olajon, hogy vékonyan (!) ellepje a serpenyő alját mind a kettő oldalát megpirítjuk. (Körülbelül 2-3 perc oldalanként)
- Egy magas falú tepsibe Alufóliát teszünk és elrendezzük rajta a husikat. Ráteszünk minden húsra egy körteszeletet, és az egészet alufóliával lefedjük.
- 10 perc elteltével vegyük ki a sütőből és tegyük a körtékre a sajtokat. Újra takarjuk be alufóliával és tegyük vissza 10-15 percre a sütőbe megint.
- Rizzsel tálaljuk.
Tapasztalat
Őszintén mondom, nagyon ízlett ez az étel. Ha valaki nem eszik sertést érdemes kipróbálni csirkével.
A sajt nekem nagyon elfolyt, ezért a folyékony sajtot a rizsre csurgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése