2014. június 15., vasárnap

Energiabomba reggelire

Itt vannak már a finom bogyós gyümölcsök. Sajnos az eper már kifutóban, de van ribizli, cseresznye, málna, lassan már meggy is. Ilyenkor igyekszünk minél több gyümölcsöt enni frissen, de jó dolog felhasználni is őket úgy, hogy ne veszítsenek a vitamin tartalmukból. A legegyszerűbb dolog a turmix, illetve a különféle gyümölcsjoghurtok készítése. Én most a kettőt ötvöztem. Fantasztikus reggeli lett belőle, egy vasárnapi reggelnek így kell indulnia. Mindössze 5 perc alatt kész van, finom, dekoratív, és egészséges. A mézédes friss gyümölcsök miatt pedig cukormentes. A banán és a joghurt miatt pedig sokáig tartó energialöketet ad.


Hozzávalók (2 adaghoz)


- 1 banán (érett, akár barnás)

- kb. negyed citrom leve (elhagyható, vagy tetszés szerint növelhető, csökkenthető)

- 1 marék cseresznye kimagozva

- 1 kis marék málna

- 1 kis marék erdei szamóca (vagy helyette eper, vagy málna)

- 3 evőkanál natúr joghurt + a tálaláshoz

- 1 kiskanál méz (nélküle is édes - elhagyható)


Elkészítés

  1. A gyümölcsöket egy tálba öntjük, lecsorgatjuk a citromlével, 3 evőkanál joghurtot pakolunk rá. Alaposan összeturmixoljuk. Akit zavarnak a magok, az szűrje át.
  2. Egy tálkába kanalazzunk egy kanál joghurtot, majd öntsük rá a gyümölcsös turmixot, a tetejét fedjük be joghurttal. Én díszítésként lecsorgattam a mézzel és gyümölcsöket pakoltam rá.

2 megjegyzés:

  1. Hű, nagyon finom lehet, eleve imádom a banánt is, és a vegyes piros bogyósokat, szívesen bekanalaznék most egy tálkával. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó reggeli, mostanában ilyeneket eszek, és tényleg rengeteg energiát ad... :)

      Törlés