Ez a leves nálunk gyakori vendég, pláne, hogyha van pár nyomódott alma a gyümölcskosarunkban. Kellemes ízű, hidegen kifejezetten üdítő. A fahéj és alma párosa pedig igen jó.
Hozzávalók
- 4-5 alma (mérettől függően)
- 1 csapott kávéskanál fahéj
- 6 dkg cukor (édesszájúaknak még lehet bele több is)
- 1 doboz joghurt (375 g)
- víz
Elkészítés
- Az almákat hámozzuk meg, vágjuk cikkekre. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a fahéjjal elkevert cukrot és körülbelül fél deci vizet és pároljuk 10-15 perc alatt az almát puhára.
- Ha megpuhult, adjunk hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje.Ha felforrt, akkor öntsünk hozzá 2-3 dl vízzel elkevert joghurtot, majd melegítsük össze.
- Hidegen tálaljuk, tejszínhabbal, dióval megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése