2014. június 26., csütörtök

Málnakrémleves

Egyszerű, főzés nélküli, és egészséges leves, amit a málna szezonban literszámra is lehet fogyasztani. Nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni. És persze mivel édes málnáról van szó az ízélmény garantált. :)


Hozzávalók (4-6 főre)


- bő fél kiló málna (vagy tetszés szerint más gyümölcs)

- 1 nagy pohár joghurt

- cukor/édesítőszer tetszés szerint (nálam 3 evőkanál cukor)

- víz


Elkészítés

  1. A málnát a cukorral egy fazékban összetörjük villával, az a lényeg, hogy a cukor feloldódjon. Hozzákeverjük a joghurtot, és összeturmixoljuk. Annyi vizet adjuk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen (aki krémesen szereti, az kevesebbet, aki hígan az többet, tetszés szerint), illetve kóstolás után lehet még egy kicsit édesíteni porcukorral.
  2. Hűtőben tartjuk tálalásig, tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése