Egyszerű, főzés nélküli, és egészséges leves, amit a málna szezonban literszámra is lehet fogyasztani. Nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni. És persze mivel édes málnáról van szó az ízélmény garantált. :)
Hozzávalók (4-6 főre)
- bő fél kiló málna (vagy tetszés szerint más gyümölcs)
- 1 nagy pohár joghurt
- cukor/édesítőszer tetszés szerint (nálam 3 evőkanál cukor)
- víz
Elkészítés
- A málnát a cukorral egy fazékban összetörjük villával, az a lényeg, hogy a cukor feloldódjon. Hozzákeverjük a joghurtot, és összeturmixoljuk. Annyi vizet adjuk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen (aki krémesen szereti, az kevesebbet, aki hígan az többet, tetszés szerint), illetve kóstolás után lehet még egy kicsit édesíteni porcukorral.
- Hűtőben tartjuk tálalásig, tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése