2013. augusztus 24., szombat

Blogkóstoló - Pisztáciás, kesudiós brownie fehércsokival

Eddig azt hittem a Blogkóstoló valami elit játék, amiben csak a kiválasztottak vehettek részt, ezért mindig csak irigykedve néztem azokat a blogokat, ahol így indult a recept: Blogkóstoló. Most azonban - teljesen véletlenül - odatévedtem Dinához ahol jelentkeztem a játékra. Nagyon boldog voltam, mikor tegnap megláttam a sorsolás eredményét (A játék lényege, hogy minden jelentkező blog kap egy másik blogot, ahonnan meg kell valamit sütnie, vagy főznie.) mert egy nagyon jó blogot kaptam, amit bár előtte nem ismertem, de nagyon megtetszett az a közvetlenség ami a blog szerkesztőjének írásaiból sugárzik. Rögtön szétnéztem az oldalon - édességimádóként elsőként a süteményeket néztem meg - és kiválasztottam ezt a brownie-t. (Azért meg kell mondanom nagyon nehéz volt a választás...) Változtattam rajta, mert nem volt itthon csak pár szem kesudió (ki tudja miből maradt meg?) ezért pisztáciát tettem bele, illetve feltuningoltam egy kevés aprított fehér csokival. (Ez már egy másik brownie receptemben is bevált.) Nos, nagyon finom lett és nagyon csokoládés a süti, viszont legközelebb csak kesudiót használok majd bele, mert a pisztáciának nem jött ki annyira az íze, viszont nagyon jól nézett ki és külön élmény volt, ahogy a lágy sütiben ropogtak a fogam alatt a magok. Nagyon ízlett, már azt is kinéztem, hogy mit fogok legközelebb innen sütni. :) 




Hozzávalók


- 15,5 dkg étcsokoládé (jó minőségű, 60-70%)

- 12 dkg vaj

- 2 tojás

- 10 dkg kristálycukor (ha keserű a csoki, akkor lehet egy kicsit több)

- 6 dkg liszt

- 2 dkg kesudió, 6 dkg pisztácia

- 4 dkg fehér csoki


Elkészítés

  1. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal vízgőz felett, vagy kis lángon folytonos kevergetés mellett. Félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral, jó pár percig kell keverni, hogy kivilágosodjon. Ekkor öntsük hozzá a csokis vajat, majd folyamatos kevergetés mellett szórjuk bele a lisztet, majd az apróra vágott fehér csoki darabokat és a durvára vágott kesudió és pisztácia keverékének nagy részét is. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (nekem egy 30x20 cm-es tepsibe volt elég), és szórjuk meg a félretett magvakkal.
  3. 180°-ra előmelegített sütőbe téve 20 perc alatt süssük készre. 15 perc elteltével már nézegessük, mert a brownie halála, ha túlsütjük. Vanília vagy madártej fagylalttal tálaljuk, illetve tetszés szerint csokiöntettel nyakon önthetjük.

Megjegyzés

Tipikusan olyan sütemény, amit vaníliafagylalttal elfogyasztva azon töprengünk, hogy miért ilyen szép az élet? Nagyon ajánlom mindenkinek! :)


2 megjegyzés:

  1. Wáá, Kaktusz, az a fotó eszméletlen! :) Roppant gyors, és igen kreatív vagy, a csavarnak külön örülök! :) Csúcs lett, máris csorog a nyálam! :D

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikusan jól áll neki a pisztácia :) Nagyon örülök, hogy ízlett! :)

    VálaszTörlés