2013. augusztus 22., csütörtök

Borsóleves vajgaluskával és művészképpel

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb leves, amit valaha ettem. Mondjuk nagyon szeretem a zöldborsót. Pláne ha zsenge. De ha mirelitből főzünk akkor is nagyon finom lesz. Kevés a munka vele, bár nem egy nagy gasztronómiai kaland az elkészítése, mégis megéri szerintem mert egy nagyon finom leves. Hús nélkül. Sok galuskával. A vajgaluskámmal találkozhattatok már ennél a levesnél is. Egyébként a galuska olyan finom, hogy bármilyen levest fel tud dobni. 




Hozzávalók


- 3-4 nagy maréknyi borsó

- 1 vöröshagyma

- vegeta, só, bors

- 1 leveskocka

- 2 tojás

- diónyi vaj

- 3-5 evőkanál liszt


Elkészítés

  1. 1,5 liter vízbe tesszük a hagymát, a leveskockát és a fűszereket, majd felforraljuk. Ha forr dobáljuk bele a borsót. Ha megint felforrt, akkor vegyük kis lángra és addig főzzük, ameddig a orsó meg nem puhul.
  2. A tojást a vajjal keverjük csomómentesre, majd kanalanként adagoljunk hozzá lisztet, annyit, amennyitől lágy galuskatésztát kapunk. Sózzuk meg, majd szaggassuk a levesbe. Ha mind benne van, akkor hagyjuk utoljára felforralni, majd melegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése