Ananászos pulyka. Üdítő ízű, az ananász kicsit roppanós, a pulyka meg puha. Ha nem is olyan dekoratív étel azért az íze okozhat még meglepetéseket. Ha különlegesebbre szeretnénk, akkor szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel.
Hozzávalók
- bő 1 kiló pulykamell
- 1 konzerv ananász
- majoranna, pár szál friss kakukkfű
- só, bors
- 1 evőkanál vaj
- 1 kis pohár joghurt
- 1 evőkanál liszt
- 1 csésze rizs
Elkészítés
- A pulykát felkockázzuk. A vaj felét megolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben és megpárolgatjuk rajta a húst. Sózzuk borsozzuk, majorannával ízesítjük, majd letakarva kis lángon főzzük. (A sótól levet enged.)
- A vaj másik felén megpirítjuk a lecsepegtetett ananászkockákat.
- A joghurtot kikeverjük egy kevés vízzel, majd a lisztet elkeverjük csomómentesre benne és behabarjuk vele a puhára főtt csirkét. Hozzáadjuk a pirított ananászt, és felforraljuk.
- A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd 2 csésze vízzel készre főzzük. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése