Azért szeretem a salátákat, mert nem kell hozzá recept, egyszerűen azt vágunk apróra, amit szeretünk. Persze vannak olyan zöldségek, amik kifejezetten illenek egymáshoz, vagy megszokott ízkompozíciók, de a saláta elkészítésekor a saját ízlés a meghatározó. Szeretem ilyenkor, hogy végigszaglászom a fűszeres polcot, hogy ugyan mit tegyek az öntetbe? A legszabadabb műfaj a világon. Ma ezt ettem reggelire. Ne kövessétek a receptet! Találjatok ki új ízeket! Egyébként ez a saláta nagyon finom, ha nincs más ötlet, vagy más hozzávaló, akkor ajánlom kipróbálásra. :)
Hozzávalók /2 főre/
- 10 dkg kígyóuborka
- 1 kisebb répa
- 1 kis alma (tetszés szerint savanykás vagy édes, nekem golden)
- 1 nektarin
- 3 ek. kefir
- 3 kiskanál fehérbor (aki annyira nem szeretné érezni az ízét kevesebbet tegyen hozzá)
- bors
- pár levél friss bazsalikom
Elkészítés
- Az uborkát és a répát reszelővel vagy kézzel hosszú csíkokra vágjuk. Én kézzel szeretem az ilyeneket csinálni, mert ha reszelem, akkor nagyon vékony a répa, jobban szeretem ha vastagabb. A nektarint és az almát is felcsíkozzuk, és kézzel összeforgatjuk.
- A kefirt simára keverjük a borral, majd tetszés szerint megborsozzuk. Leöntjük vele a salátát, vagy mellé kínáljuk. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal. Camembert sajttal nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése