Az oldalas az egyik legzsírosabb hús, de ezt megbocsátjuk neki, mert az alábbi módon elkészítve isteni. Komolyan mondom. Azért lesz annyira finom, mert a húst sütés előtt megfőzzük, ezáltal szaftos és omlós, egyszerűen felséges lesz. Mostanában sokat látom az oldalast ragacsosan, kicsit édesen elkészítve, de szerintem így magyarosan a legjobb. Mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a fajta elkészítést.Melegen ugyan nehéz szépen szeletelni, de egybe sütve szerintem szaftosabb marad.
Hozzávalók /4-6 főre/
- 1 - 1,5 kg sertés oldalas
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek. gulyáskrém
- 1 ek. olaj
- bors
- 5-6 szem krumpli
- 1 ek. vaj
- 1 kis köteg szárított vagy vagy fagyasztott medvehagyma vagy friss petrezselyem
Elkészítés
- A húst megmossuk, majd egy kuktába tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Megsózzuk, és lefedve 20-30 perc alatt puhára főzzük 3-4 gerezd fokhagymával.
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
- Ezalatt a gulyáskrémet az olajjal és borssal valamint a maradék péppé zúzott fokhagymával kikeverjük. A húst egy tepsibe tesszük és megkenjük a gulyáskrémes keverékkel. Forró sütőben 20-25 perc alatt megpirítjuk. 5-10 percenként locsoljuk meg egy merőkanálnyi főzőlével. (Amiben a húst főztük.)
- A krumplit még melegen elkeverjük a vajjal, és megszórjuk aprított medvehagymával vagy petrezselyemmel.
- A húst darabokra vágva tálalhatjuk melegen krumplival, vagy hidegen mustárral és savanyúsággal. Hidegen szépen lehet vágni.
Megjegyzés
A főzőlevet fagyasszuk le és tegyük el, nagyon jó levesalap például a tarhonyaleveshez, vagy bármi máshoz.
Príma volt az oldalas kedves Vöröskaktusz, pont ahogy én szeretem. :D
VálaszTörlés